Elemente tradiționale românești într-un apartament cochet

0

Atunci când locuiești peste hotare, îți dorești ca în scurtele vacanțe petrecute în România să fii înconjurat de cât mai multe piese care amintesc de farmecul și frumusețea meleagurilor natale. Aceasta este și povestea lucrării de mai jos, semnată de Miso Architects, unde se regăsesc o serie de elemente tradiționale românești.

elemente tradiționale românești Miso Architects

Zona de zi cuprinde spaţii de depozitare suspendate, pe uşile cărora au fost gravate elemente florale tradiţionale stilizate. Canapeaua este extensibilă și a fost realizată pe comandă la Divanissimi.

Proprietara este o tânără care lucrează momentan în afara ţării şi vine ocazional să îşi viziteze familia. Pentru că în aceste momente își dorește să aibă un spaţiu de relaxare în care să se simtă cu adevărat acasă, a apelat la echipa de profesioniști de la Miso Architects pentru a-și amenaja micuța ei garsonieră, ce face parte dintr-un ansamblu rezidențial nou construit.

Sorana Leru și Mihaela Lozovanu, arhitecte
www.misoarchitects.ro

Sorana Leru, arhitectă, ne povestește: „Beneficiara ne-a găsit pe internet. Colaborarea a decurs destul de anevoios, având în vedere distanța, iar întâlnirile importante arhitect-beneficiar au avut loc la intervale destul de mari, acesta fiind şi motivul pentru care durata totală a proiectului a depăşit un an“.

elemente tradiționale românești bucătărie

Mobila de bucătărie este realizată pe comandă la MOVI Design Factory. Amenajarea a avut în vedere obținerea unui număr mare de spații de depozitare.

Amenajarea a pornit de la dorința proprietarei de a fi înconjurată de elemente tradiționale românești și de elemente de accent în culorile ei preferate: roșu, magenta, roz. Bugetul total alocat acestei lucrări a fost de 35.000 euro

elemente tradiționale românești dormitor pe platformă

Zona de dormit emană eleganță și mult confort. Patul are prevăzută o tăblie tapițată în stil Chesterfield, ceea ce îi imprimă un aer cochet. Scările ansamblului pe care este amplasată salteaua ascund spații de depozitare atât de utile într-o garsonieră.

Foto: Alexandru Drăgoi

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply