Eleganța unui cămin de o frumusețe fără frontiere

1

Eleganța unui cămin de o frumusețe fără frontiere

O particularitate a acestui decor o reprezintă maniera în care au fost mixate piese mai vechi și noi. Cele două fotolii au fost achiziționate de arhitectă de la o licitație cu obiecte de artă. Le-a recondiționat și le-a contextualizat admirabil.

 Într-un bloc de lux din București, arhitecta Lydia Dalentza împreună cu Cristina Zelmat de la La Maison au transformat un penthouse cu o compartimentare dificilă într-o locuință elegantă și modernă, cu intervenții cosmopolite pline de savoare.

Pentru a vibra decorul, arhitecta a ales  canapeaua Broadway, de la brandul Marie’s Corner, achiziționată de la
La Maison, cu prețul de 24.300 lei.

Eleganța unui cămin de o frumusețe fără frontiere –  Nu cu mult timp în urmă s-a încheiat amenajarea acestui penthouse, aflat într-unul dintre cele mai cochete cartiere ale Capitalei. Povestea sa nu a fost una tocmai lină, dar, datorită profesionalismului arhitectei Lydia Dalentza și experienței Cristinei Zelmat, de la La Maison, toate inconvenientele au fost eludate cu brio.

Lydia Dalentza, arhitect, Tel.: 0722.300.503
Cristina Zelmat, proprietar La Maison, Tel.: 0723.393.793
E-mail: cristina.zelmat@lamaison.ro

Este o încântare să observi în fiecare colț al acestui cămin că există dragoste pentru frumos și pentru un trai cald și înmiresmat!

Atunci când arhitecta a preluat proiectul, apartamentul era foarte întunecos și, în plus, compartimentarea nu era extrem de ofertantă pentru un decor stilat. Însă Lydia a văzut în cele două bariere o bună motivație de a-și dovedi, încă o dată, cunoștințele. După o atentă evaluare a interiorului, arhitecta a decis să colaboreze cu La Maison, deoarece știa că aici va găsi sprijinul necesar în conturarea amenajării, în sensul că brandurile de lux din portofoliul magazinului corespundeau exigențelor proprietarilor și, în plus, în fabrica La
Maison a putut realiza mobilierul ideal, după tipicul unor spații.

Cromatica bine dozată a învăluit livingul într-o aură relaxantă. Comoda TV este de la brandul Grange și a costat 14.850 lei, la La Maison.

 

Atenția pentru detalii a avut drept rezultat creionarea unui decor unitar. Cocheta mască de calorifer a fost realizată în fabrica La Maison.

Primul pas, esențial în crearea atmosferei calde și elegante, a fost stabilirea unui spectru cromatic cât mai luminos, efectul fiind potențat și de alternarea suprafețelor mate cu cele lucioase. Contextualizarea unor piese de mobilier dragi proprietarului, pe care le-a adus din fosta locuință, și armonizarea acestora cu unele din colecții de top sau realizate pe comandă, au reprezentat unele dintre provocările proiectului.

Zona de dining îmbie prin combinația de culori dulci și prin texturile plăcute la atingere. Tapetul de la Cole and Son are prețul de 686 lei/rola, iar scaunele Eaton sunt de la Marie’s Corner și costă 3.348 lei/buc. Toate sunt de la La Maison.

Deoarece proprietara și-a dorit o bucătărie cu look contemporan, echipa La Maison a dat startul amenajării cu influențe scandinave prin realizarea, pe comandă, a unei uși metalice cu design epurat.

Pe lângă aceste piese, în locuință există câteva obiecte cu o poveste aparte, precum este masa indiană de lângă intrarea în bucătărie, care a fost transformată dintr-o veche masă de cusut, sau noptierele din dormitor, care inițial au fost console decorative, aduse de la Londra. De fapt, acest oraș, grație luxului și prestanței sale, a fost sursa de inspirație pentru creionarea decorului.

 

Mobilierul de bucătărie a fost realizat din lemn masiv de stejar și metal, după schițele arhitectei, în fabrica La Maison. Pentru a mări vizual spațiul, dulapurile plasate vizavi de fereastră au fost placate cu oglinzi.

Atmosfera intimă din acest dormitor este dată de linia rafinată a mobilierului. Masa de toaletă Marie Antoinette, de la Grange, costă 14.229 lei, la La Maison.

Baia era finisată în momentul achiziționării duplexului. Cromatica sobră a finisajelor a impus alegerea unor dotări cu design modern.

Acest dressing a fost gândit după modelul luxoaselor cabine de probă din magazine celebre de haine. LED-urile mascate îi conferă spectaculozitate. Ansamblul este realizat din panel și lemn masiv de tei, în fabrica La Maison.

În dormitorul matrimonial, decorul este de factură exotică. Un impact vizual deosebit îl are tapetul Geisha (572 lei/rola), de la Cole and Son. Bancheta Solférino (4.136 lei) este de la brandul Mis en Demeure. Ambele au fost cumpărate de la La Maison.

Accesul la etaj se face printr-un hol în care se regăsesc elemente clasice, dar și pop art. Tapetul este model Brocatello, de la brandul Zoffany, și costă 740 lei/rola, la La Maison.

 

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Foarte frumos, multumesc pentru postare, ma inspira si pe mine cu micul meu proiect de redecorare.

Leave A Reply