Eleganţă pentru casa ta, în 3 paşi simpli!

0

Dragi cititori,
Cu toţii am vrea o casă mai elegantă, cu un aspect mai plăcut, dar bugetul ne limitează de multe ori. Iată 3 trucuri pe care le poţi folosi pentru a îmbunătăţi aspectul casei tale cu o cheltuială mică.

www.designertrapped.com
www.designertrapped.com
  1. Vopseşte linoleumul pe care îl ai în bucătărie, baie sau hol. Dacă este pătat, decolorat sau, pur şi simplu, te-ai săturat de modelul lui, dar nu ai bani să îl schimbi, o alternativă ar fi să îl vopseşti.

Pentru asta ai nevoie de: soluţie pentru curăţat podele, vopsea latex pentru podea (rezistentă la trafic intens), dispersie pe bază de latex, pensule şi trafalet, bandă pentru trasat dungile (dacă optezi pentru acest model). Paşii sunt următorii: Cureţi bine podeaua, foloseşti dispersia pe bază de latex pentru a uniformiza, iar când aceasta este complet uscată, dai culoarea de bază (alb, în acest caz), aştepţi să se usuce, trasezi dungile cu bandă şi vopseşti în interiorul lor (cu vopsea culoarea gri-cărbune în imaginea alăturată). Când s-a uscat, înlături banda şi te bucuri de rezultat. Ideea originală şi mai multe poze puteţi vedea aici.

www.theeverygirl.com
www.theeverygirl.com
2. Transformă-ţi frigiderul în piesa centrală a bucătăriei. Cum faci asta? Folosind bandă adezivă decorativă, pe care o găseşti la preţuri începând cu 2 lei în magazinele de profil. Foloseşte culori complementare cu ce pete de culoare ai deja în bucătărie, iar dacă doreşti un look modern şi mai multă eleganţă, alege culori metalice: gri sau auriu.
O altă opţiune de a da un plus de eleganţă frigiderului este să foloseşti un spray cu vopsea metalică. Există vopsea cu aspect de oţel inoxidabil, în nuanţe de gri sau auriu, pentru un aspect elegant. Dacă foloseşti acest spray, nu te opri la frigider – ca să creezi un aspect unitar, vopseşte în aceeaşi culoare şi câteva accesorii din bucătărie: suportul de vase metalic, bara pentru condimente etc.
www.thehouseofsmiths.com
www.thehouseofsmiths.com
3. Măreşte bordura camerei. Majoritatea avem plintă pusă la baza pereţilor şi se creează un aspect plăcut, de bordură, care, de obicei, ascunde şi cabluri, şi este într-o culoare diferită faţă de pereţi, pentru a delimita spaţiul. Ceea ce ajută mai mult este mărirea optică a bordurii. Cum facem asta? Fixăm o a doua plintă la distanţă de prima ( 3-5 cm ar trebui să fie suficient), apoi vopsim spaţiul dintre ele în culoarea bordurii. Acest lucru deschide spaţiul şi mai mult şi oferă o notă elegantă întregii încăperi.
 
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.designertrapped.com, www.theeverygirl.com, www.thehouseofsmiths.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply