Eleganță desăvârșită într-un cămin de vis

0

Eleganță desăvârșită într-un cămin de vis – Acest apartament spațios se află în partea de nord a Capitalei, într-o zonă cu mulți copaci, dar mai ales cu multă liniște. Decorul a fost supus unor transformări epatante, menite să sporească luminozitatea camerelor, dar și să păstreze aura clasică a amenajării.

Când am fost invitați să fotografiem acest apartament, ce a fost recent renovat și restilizat, designerii de la La Maison, care s-au ocupat de întregul proiect, ne-au asigurat că este unul dintre cele mai armonioase proiecte duse la bun sfârșit de ei.

Cele două canapele sunt model Georgia și fac parte din portofoliul brandului Marie’s Corner. Prețul unei piese este de 20.064 lei, la La Maison.

O somptuoasă masă extensibilă din lemn este vedeta zonei de dining. Aceasta este model Corfou și este de la brandul Mis en Demeure. Prețul ei e de 11.616 lei. Scaunele cu brațe sunt model Bonnieux, de la același brand, și costă 4.635 lei/buc, la La Maison.

Neste puțin lucru ca profesioniști cu o experiență vastă în domeniu să dea asigurări atât de frumoase despre o lucrare. Meritul acestei reușite se datorează în egală măsură proprietarilor (care au știut să explice care este standardul estetic și funcțional la care se așteaptă în final) și echipei La Maison (care și-a demonstrat profesionalismul o dată în plus).


De îndată ce am trecut pragul acestui apartament  spațios, am înțeles că vorbele lor erau pe deplin argumentate de o realitate atât de plăcută. Gazdele noastre, o familie de oameni de afaceri din București, înainte de a demara lucrările de renovare, au făcut o atentă prospectare a pieței de profil, în sensul că au avut întrevederi cu mai multe studiouri de design, au vizitat mai multe magazine multibrand, care aveau și echipe de decoratori, însă au întâmpinat o serie de inconveniente. Fie nu se ridicau la nivelul așteptărilor celor doi soți, fie colaborarea necesita efort și timp mult peste preconizări.

Tapetul cu model floral și cu nuanțe pudrate este model Palampore, de la brandul Sanderson. Prețul unei role este de 406 lei. Lampa suspendată este model Pérouse, de la Mis en Demeure și a costat 3.352 lei, la La Maison.

Mai exact, gazdele noastre își doreau să găsească în același loc atât o echipă completă, care să se ocupe nu doar de concept, ci și de implementarea lui până în cel mai mic detaliu, cât și  oferte complete de mobilier, corpuri de iluminat și accesorii. Tot căutând, au ajuns și la magazinul La Maison, unde au fost foarte direcți cu cererile lor.

Între dormitorul matrimonial și baia care îl deservește a fost amenajat un dressing cochet. Mobilierul este făcut, pe comandă, de La Maison.

Faptul că la orice punct evocat de ei cei de la La Maison veneau în întâmpinare cu sugestii ori soluții i-a convins pe proprietari să pornească în această frumoasă aventură alături de La Maison.

Obiectele sanitare și bateriile sunt aduse prin La Maison. Prețul acestora din urmă este de 2.508 lei/set.

Apartamentul era clasic amenajat, dar foarte întunecos. Acesta a fost principalul aspect pe care designerii au dorit să îl schimbe. Pasul următor a vizat eficientizarea unor spații. Prima încăpere care a beneficiat de atenția designerilor a fost bucătăria. Echipa La Maison ne-a explicat care au fost modificările de aici:

Pentru a le păstra intacte, dar și pentru a sublinia designul feminin al scaunelor, designerii au decis să le îmbrace cu huse șic. Scaunele sunt model Figeac, brand Mis en Demeure. Prețul unuia este de 3.002 lei, la La Maison.

„Bucătăria are forma unui dreptunghi lung. Spre mijlocul încăperii, la nivelul plafonului exista o grindă inestetică, ce masca sistemul de ventilație. Am repoziționat aparatul de climatizare și am renunțat la grinda aparentă, sporind astfel luminozitatea încăperii. Pe holurile lungi am creat mai multe spații de depozitare, precum și o încăpere tehnică, unde am plasat mașina de spălat rufe. Toate sunt mascate de uși elegante din lemn. Astfel, baia a fost eliberată de aparatura electrocasnică, inestetică, fiind acum un spațiu perfect de relaxare“. Proprietarii și-au dorit accente de culori energizante în zona de zi și unele pudrate în camerele de odihnă. Jocul cromatic inspirat este un atu al decorului. 

Echipa La Maison

Pentru a vă bucura de o locuință confortabilă, dar și cu prestanță, nu vă focusați alegerile strict pe mobilierul achiziționat de la diverse branduri. Combinați piesele din serii cu renume cu unele realizate pe comandă, special pentru necesitățile spațiului.

Pentru a sublinia aerul princiar al acestei camere, designerii au ales lampa suspendată (2.851 lei) de la Mis en Demeure, care este decorată cu piese ce imită perlele. Atmosfera caldă și ludică a fost creionată pornind de la tematică și nuanțele tapetului din fundal. Acesta este model Fairy Castle, de la brandul Sanderson.
O rolă costă 306 lei. piesele sunt de la La Maison.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Articolul Eleganță desăvârșită într-un cămin de vis a fost publicat în revista CASA LUX/februarie 2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply