Eficiente în caz de arsuri

1

Monica Antoniciuc, Galați
Dragă redacție, dragi prieteni practici,
De curând, din neatenție și grabă, mi-a fost dat să mă ard cu fierul de călcat. Am căutat să protejez copilul și m-am atins de fierul încins.
Mi-am adus aminte de mail-ul trimis către redacție, în urma unei traume asemănătoare. Atunci vă scriam că mare eficiență a avut cartoful ras. A dat randament și acum, nici nu se cunoaște că m-am ars la mână. Am întrebat pe la prieteni, la medicul de familie și iată ce am mai aflat pe această temă. Trimit aceste rânduri în speranța că poate vor fi utile atunci când ne opărim sau ne frigem și nu avem medicul lângă noi.
În afară de cartof ras, am înțeles că eficient poate fi și morcovul ras. Se rade și se pun cataplasme pe locul cu arsura. Există însă și alte leacuri. Se trece imediat mâna prin jet de apă rece sau se pune un metal rece, acest lucru l-am aflat la țară, de la mătușa mea. Tot așa poți pune dovlecel crud, iaurt, pepene sau varză acră pe locul cu pricina. Un bun remediu pot fi frunzele de pătrunjel mărunțite, făcute pastă și aplicate în mai multe rânduri pe arsură.
Patlagina este peste tot, fie la țară fie la oraș. Se spală frunza bine și se pune pe locul ars, schimbându-se bandajul des. Cel mai recomandat leac este cel cu compresă din frunză de aloe. Se repetă operațiunea până când arsura trece și pielea s-a refăcut.
În niciun caz nu vom pune gheață de la congelator, ulei sau unt. Nu vor face decât să agraveze problema. Dupa ce durerile s-au mai calmat vom aplica o loțiune calmantă și un pansament steril. Dacă au apărut bașici, acestea nu se vor sparge, în timp ele se vor trage înapoi, se vor vindeca singure. Sănătate!
Foto: Monica Antoniciuc

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Albusul de ou ramane cel mai eficiene remediu (si poate cel mai la indemana) in caz de arsuri (actioneaza ca o placenta).

Leave A Reply