Efervescența unui living de primăvară

0

Ce „instrumente” mai potrivite există pentru a crea un living de primăvară dacă nu florile și culorile calde, pastelate, ce par să răspândească în jur numai grație și duioșie? Haide să vedem cum un spațiu poate deveni o invitație la poezie pe acorduri clasice și moderne.

Majoritatea accesoriilor din imagine fac parte din colecția Sweet Blossom a brandului J-line, disponibil prin www.vivre.ro. Alăturat regăsim un set de trei cufere Ortiz Brown, din MDF și bumbac, cu prețul de 1.480 lei (L 34/101 x l 34/41 x h 34/43 cm), un covor din bumbac, care costă 1.370 lei, și un taburet cu tapițerie din bumbac – 325 lei.

Fără îndoială, secretul reușitei îl reprezintă culorile dulci ca de portocală ce însuflețesc decorul și îl încarcă cu o doză considerabilă de feminitate și gingășie. Pentru ca pastelul să fie vedeta amenajării și să aibă potențial maxim, folosește-l împreună cu mult alb și/sau bej/crem, creând astfel un fundal neutru, luminos. Alegerea acestei cromatici dominante este foarte potrivită pentru că  suprafața de care dispui nu este tocmai generoasă, știindu-se că, în astfel de situații, nuanțele deschise sunt cele mai indicate. Revenind la dulcele portocaliu, este bine să fie folosit în principal la capitolul decorațiuni, dar poate fi regăsit și la mici piese de mobilier, cum ar fi taburetele.

living de primăvară perne decorative

Pernuțele decorative se numesc Chenille Coral și au huse detașabile, realizate din 95% bumbac. Costă
57 lei (L 50 x l 30 cm) și 69 lei (L 45 x l 45 cm), pe www.vivre.ro.

Și pentru ca farmecul să fie desăvârșit, vino în completare cu flori naturale asortate, cum ar fi lalelele, iar rezultatul este un încântător living de primăvară.. În ceea ce privește stilul amenajării, poți opta pentru unul preponderent clasic, dacă vrei să te bucuri de el o lungă perioadă, avantajul acestuia fiind că rezistă cu brio trecerii timpului. Dacă e vorba de o suprafață restrânsă, alege piese ce se remarcă la capitolul funcțional, de exemplu taburete cu spații de depozitare. De asemenea, în astfel de spații sunt recomandate piesele cu linii cât mai drepte, neelaborate și, evident, în culori cât mai deschise. Vitrinele sunt alte alegeri inspirate, deoarece nu încarcă vizual spațiul.

O minivitrină găzduiește pahare și piese de decor. Deasupra au fost amplasate o carafă, model Salmon, și o vază, Coral Bliss, în armonie cromatică cu amenajarea. Sunt realizate din sticlă și costă 85 lei (h 20 cm), respectiv 39 lei (h 30 cm).

Foto: J-line

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 5/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply