După sfaturile din revistă, aș meșteri ziua întreagă

0
fantana gradina
Foto: Corina Maria David
Corina Maria David, loc. Măneciu-Ungureni, jud. Prahova
Dragă redacție,
Cum motoul meu este: „nu există nu pot, ci numai nu vreau”, am răsfoit revistele Practic-Idei, în căutare de inspirație. Cu banii din premierile de la voi şi cu ideile din această revistă minunată, am reuşit să realizez lucruri care ne-au înfrumusețat viața. În nr 8/2009, la pag. 30, o fotografie şi câteva rânduri scrise m-au lăsat fără cuvinte: „Un colț verde, răcoros, obținut cu câteva pietre, 2-3 plante şi un lighean“.
Imediat am ales locul potrivit pentru un mini-iaz, am trasat locul, am făcut o groapă de cam 40 cm, am despărțit iazul cu nişte pietre mai mari pentru a crea un loc în care să plantăm papură şi am acoperit totul cu folie. Locul pentru plante l-am umplut cu pământ, iar în cealaltă parte am pus un strat cu pietre şi nisip. La urmă l-am umplut cu apă (am avut grijă ca cele două părți să comunice între ele, ca apa să se ducă şi la plante). Am fost pe râu şi am luat papură, pietre albe şi câțiva peştişori pentru ca iazul nostru să aibă “viață“. De broscuțe mi-e cam teamă, de aceea am preferat una de jucărie! Astfel am realizat un colț minunat de care foarte multe persoane au rămas plăcut surprinse. Seara, punem câteva lumânărele aprinse pe o scândurică de lemn şi o aşezăm pe apă.
Şi totuşi lipsea acel clipocit al apei. Bani ca să cumpărăm o fântână arteziană nu aveam, aşa că am găsit o soluție care n-a costat nimic. Am luat un pet de 2 l, i-am făcut 2 găuri la bază, i-am legat o ață mai groasă de gât, l-am înfăşurat în plante de plastic pentru a-l masca puțin şi l-am agățat de o sârmă chiar deasupra iazului. Debitul apei l-am reglat cu ajutorul dopului. Astfel am oxigenat şi apa peştilor. În plus, apa din iaz îmi este de mare ajutor la udatul florilor. Nu este rece ca să le afecteze. După ce iau din ea o completez şi astfel o improspătez mereu.
O altă idee am preluat din nr 7/2009, pag. 39. Cu ajutorul unor lumânări şi biluțe de sticlă era realizat un felinar plat. Mi-a plăcut foarte mult şi am făcut şi eu înlocuind bilele de sticlă cu unele speciale pentru decorațiuni acvatice (ele inițial sunt foarte mici, dar în apă îşi măresc volumul). I-am făcut și fiului meu o surpriză, un hamac în care să poată citi.
Vă mulțumesc că existați, deoarece ne faceți viața mai uşoară!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply