După răsărire, răresc plantele pentru a crește viguroase

0
Foto: arhiva Practic Idei
Iuliana Lako, loc. Cenad, jud. Timiș
Dragă redacție,
Flori, legume, fructe, la un loc fac parte din minunata mea grădină. Cu venirea primăverii am început cu toți membrii familiei lucrul în câmp.
După ce s-a discuit grădina, nu am fost mulțumiți de cum arată pământul. Ca să fie pământul fin pentru semănatul seminței pentru arpagic, pătrunjelului, morcovului, am greblat tot terenul din nou. Semănatul a fost cu reușită, pentru că timpul a fost prielnic, a mai primit câte o ploicică, așa că totul a răsărit frumos. Am semănat mazărea pe teren mai mare și a răsărit frumos. Cartofii vor începe curând să scoată la iveală frunzele. Am semănat fasolea verde joasă și urcătoare, cât și castraveți pe teren mai mare, ca să avem suficientă recoltă să putem pune la borcan pentru iarnă. Dovleacul este nelipsit la noi în casă, așa că urmează să îl semănăm la cuiburi. Am semănat pe rânduri ardei grași, gogoșari, ceapă și ardei iute bulgăresc. După ce vor răsări, răresc plantele, iar pe cele viguroase le voi lăsa. Din plantele ce vor fi în plus am să dau vecinelor. Roșiile de toamnă pentru bulion le-am semănat pe cuiburi, așa procedez an de an, așa că sunt scutită să dau bani pe plante. Anul trecut am semănat semințe de vinete și țelină. Așa e țăranul, încearcă tot, când cu reușită, când nu.
Îngrășăminte chimice nu folosim, doar gunoi de animale. Recoltele ies mai slabe, aproximativ 75% față de capacitatea maximă, dar suntem mulțumiți că sunt naturale. An de an, cu multă muncă depusă, comercializăm ce este în plus pe piață, să mai facem un ban.
Vă doresc spor la muncă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply