După 40 de ani

0

Mihai Gheorghe, loc. Bocșa, jud. Caraș Severin
Dragi cititori,
Doi ani de zile mi-am căutat foștii colegi de la Școala Militară de maiștri din Sibiu. Am răscolit țara în lung și-n lat, am dat zeci de telefoane să le aflu adresele ca să organizăm o întâlnire acum când toți am ieșit la pensie. Au trecut 40 de ani. Cu durere am aflat că unii dintre noi au părăsit această lume, am rămas 15 din toată clasa.
Cornel este plecat în Franța, iar pe Andrei nu l-am găsit. M-am gândit unde să ne întâlnim, să fie un loc frumos și drumul până acolo să fie aproximativ egal pentru fiecare. Am ales Moeciu de Sus din jud. Brașov. Am fost aici acum 4 ani într-o tabără de creație literară și este locul potrivit unde aerul curat, zona pitorească și liniștea ca să împodobească bucuria revederii.

Moeciu
Foto: Mihai Gheorghe
La începutul primăverii, împreună cu unul dintre colegi, ne-am dus să căutăm o pensiune potrivită pentru grupul nostru. Am ales-o pe Rodica, pensiune micuță, curată și gazda, o doamnă de treabă, ne-a oferit un preț convenabil și un meniu pe gustul nostru. Nerăbdarea de a-mi vedea colegii după atâția ani îmi răpea somnul și-mi fura gândurile de la treburile casnice. În ziua plecării spre Moeciu aș fi vrut să zbor, să ajung mai repede să-i îmbrățișez pe fiecare.
Prima întâlnire am avut-o pe autostrada din Sibiu cu Bele Nicolae și Silaghi Valentin, care veneau de la Ineu, jud. Arad. Am mers împreună până la Moeciu. Aici i-am găsit pe Ciufulică Constantin, Tancă Nicolae, Trotus Dănuț, Lihor Vasile, Ispas Vasile,Trușcă Dumitru, Ene Constantin și mai târziu a venit și Vasile Nicolae din Buzău. Am regretat că n-a ajuns la întâlnire cel mai bun prieten al meu, Cornel, plecat în Franța. Efortul meu a fost răsplătit în momentul când am putut să dau mâna cu fiecare în foișorul din curtea pensiunii, și când am închinat primul pahar cu vin în amintirea celor trei ani de școală militară din Sibiu.
Au urmat povești și amintiri până după miezul nopții, vizita la castelul Bran, aniversarea căsătoriei lui Ene Constantin, care ne-a oferit un nou prilej de sărbătoare, iar în penultima zi am urcat până la Cheile Grădiștei împreună cu fostul nostru șef col. Bodea Ion, care ne-a onorat cu prezența în ziua aceea. Împreună cu soțiile noastre, la Cheile Grădiștei am admirat frumusețea acestor locuri unde Dumnezeu a fost darnic, împodobind natura cu tot ce a fost mai frumos și mai sănătos.
Moeciu
Foto: Mihai Gheorghe
Cel mai greu moment a fost cel al despărțirii noastre cu toate că ne-am hotărât să ne revedem peste 5 ani. Cine știe, la vârsta noastră, cât de lung va fi drumul vieții și câți dintre noi vom da mâna din nou peste acești 5 ani de zile. Să sperăm că vom fi sănătoși ca să ne mai bucurăm câteva zile de o nouă revedere. N-a trecut mult, dar îmi este dor de voi, dragii mei colegi. Am împărțit la școală și bucurii și necazuri, am fost uniți și văd că am rămas așa. Faptul că ați răspuns la acestă întâlnire dovedește cele afirmate anterior.
Prin intermediul acestei reviste vă doresc încă o dată multă sănătate, noroc și succes în ceea ce veți dori să faceți. Pentru voi aceste versuri:
După 40 de ani
„Eram tineri şi frumoşi
Şi visam s-ajungem stele
Azi suntem aproape moşi
Nu ne mai gândim la ele.
Nu mai sună deşteptarea,
Nici alarma-n miez de noapte,
Nemiloasă, grea, uitarea
S-o aşterne peste fapte.
Ne-am împrăştiat prin lume
Fiecare cu un rost,
Unii au plecat afară
Însă n-am uitat ce-a fost.
La Moeciu ne-ntâlnim
Câți mai suntem? nu mai ştiu!
Vrem să ne mai amintim
Cei trei ani de la Sibiu.
Şi-n această zi măreață
Camarazi, eu vă salut!
Nu trăim decât o viață
Şi ne-ntoarcem iar în lut.”
Foto: Mihai Gheorghe

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply