Dulap practic organizat

0

Monica Viericiu
Ți s-a întâmplat să cumperi mobilă care arată plăcut și este pe măsura spațiului disponibil, dar nu este compartimentată practic?
Dacă da, iată cum poți să adaptezi un dulap de baie și nu numai, făcându-l mai practic. Și spațiile foarte înalte, care par a nu fi utile, pot fi ajustate astfel încât să ai acces foarte ușor la diverse cosmetice și alte mărunțișuri. Aduni mai multe cutiuțe transparente cu capac, cum sunt cele rămase de la bețișoarele de urechi, și le stivuiești. Se pot scoate ușor, apoape ca un sertar. În jurul lor poate rămâne loc pentru sprayuri, pentru peria de păr, parfumuri. Orice femeie cochetă trebuie să aibă acces facil și la creioanele de ochi, batonul corector, iar acestea pot sta într-un recipient transparent de la o cutiuță de bomboane, lipit de peretele dulapului cu bandă dublu adezivă.

dulap
Foto: Monica Viericiu
Pe ușă, fixezi la fel două bucăți de plastic transparent (la dimensiunile necesare pentru tuș de ochi, ruj, mascara etc.) ce pot fi reciclate de la ambalaje diverse, chiar și de la un cablu de date. În cazul în care spatele rămâne liber, lipești banda pe marginea care vine în contact cu ușa. Ca să se fixeze bine, banda dublu adezivă se aplică pe suport curățat, degresat, uscat și obiectul montat se folosește doar după 24 de ore de la lipire. Dacă banda este foarte îngustă, pentru că marginea suportului este mică, s-ar putea să nu țină bine, așa că o poți înlocui cu adeziv de contact tip prenandez.
Acesta se aplică pe ambele suprafețe pe care vrem să le lipim (în prealabil curățate, degresate, uscate), se lasă la zvântat cam 10 minute după care se presează cu atenție să se suprapună perfect. Ca să nu mâzgălești aiurea (rămân pete galbene, pe care mai bine le ștergi imediat), poți să marchezi ușor cu creionul locul unde trebuie să întinzi ade-zivul. Mare atenție, înainte de a lipi aceste „buzunărașe”, întâi faci proba, să se potrivească în locul în care le montezi, fără să dărâme alte obiecte depozitate de obicei pe raftul în cauză și să permită închiderea perfectă a ușii. La final decorezi cutiile și noile „buzunărașe”, cu abțibilduri și autocolant care să se asorteze cromatic cu restul băii.
Foto: Monica Viericiu
 
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply