Dublin – top 5 atracţii gratuite!

0
Catalina Vieru
Christ’s Church
Dragi cititori,
De curând am vizitat oraşul Dublin din Irlanda şi vă spun care sunt cele mai importante 5 lucruri de văzut atunci când ai buget redus. În primul rând, irlandezii sunt oameni foarte prietenoşi şi calmi, aşa că nu ezitaţi să cereţi informaţii sau ajutor, dacă aveţi nevoie. Vremea este ploioasă cam tot anul; irlandezii glumesc mereu că diferenţa dintre vară şi iarnă este că vara este ploaie caldă şi iarna este ploaie rece. De asemenea, este schimbătoare – dimineaţa poate fi înnorat, ca la prânz să fie vreme de tricou, iar seara de cizme şi geacă. Dar să revenim la ce este de văzut în Dublin fără să cheltuim un leu!

 1. Trinity College. Probabil locul meu favorit în Dublin, este în top cele mai bune universităţi din Irlanda. Are propriul centru de cercetare medicală, iar dincolo de porţi se întinde un campus universitar liniştit şi verde, plin de clădiri istorice. Una dintre ele găzduieşte faimoasa Carte din Kells (Book of  Kells), care este considerată o capodoperă a manuscriselor, asemănătoare Evangheliilor. În fiecare zi este întoarsă câte o filă din această carte, iar intrarea în muzeul care o găzduieşte costă 11 E.
  Spira
  Spira
 2. Spira. În centrul oraşului şi uşor de văzut, Spira este o sculptură metalică ce a costat 4 miliarde euro şi trebuia să fie gata la final de 1999, pentru a întâmpina noul mileniu. Din păcate, lucrările s-au prelungit şi a fost inaugurată în 2002; este realizată din oţel inoxidabil şi măsoară 120 m în înălţime.
 3. Podurile. Dublin este traversat prin centru de râul Liffey, peste care sunt construite 24 de poduri. Fiecare are o arhitectură aparte şi oferă o privelişte unică. De asemenea, această amenajare face extrem de uşor să treci din Dublin Sud în Nord cam la orice intersecţie.
  Castelul
  Castelul
 4. Biserica lui Hristos (Christ’s Church). Cea mai cunoscută catedrală din Irlanda, această capodoperă de arhitectură gotică este imposibil să nu atragă privirea. Intrarea în curte este liberă, după cum este şi participarea la slujbe. Pentru restul timpului şi vizitarea părţilor istorice din catedrală, intrarea este 6 E.
 5. Castelul din Dublin. De 800 de ani, martor al multor evenimente istorice, precum revoluţia din 1916, castelul din Dublin este o superbă clădire, cu o grădină încăpătoare şi liberă accesului public. Are, de asemenea, un restaurant şi magazin de suverniruri şi găzduieşte întâlniri politice, evenimente culturale şi artistice.

Sper că v-a plăcut mica vizită în Dublin şi veţi pune acest oraş pe lista destinaţiilor de vacanţă (în special în august, care se pare că este cea mai puţin ploioasă lună din an!). Vacanţă plăcută!
Text şi foto: Cătălina Vieru
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply