Dragoste de animale

0

Orice suflețel are nevoie de iubirea și grija noastră. Ce vină au animalele abandonate sau cele care au stăpâni violenți? Animalele nu pot striga să ne ceară ajutorul, dar au metode prin care se manifestă și le putem înțelege. Cer atât de puțin și oferă atâta dragoste și devotament!
Iubim animalele, oricare ar fi acestea și de oriunde ar apărea ele în calea noastră. În timp, eu şi soțul am avut grijă atât de propriile animale, cât şi de cele care nu au avut stăpân şi casă. Am avut pisică din rasa norvegiană de pădure, apărută la noi de pe stradă; soțul a numit-o Fifi. A devenit vedetă, îndrăgită de toți vecinii şi musafirii. Îngrijim căței, pisici de casă, fără să fie de rasă. Au făcut pisoi pe care i-am dat spre adopție sau au rămas la noi. Pe stradă au fost, o perioadă, peste 10 căței maidanezi pe care i-am hrănit împreună cu soțul, unora le-am dat tratament, ceai cald, la fel ca unor copii.

Foto: arhiva personală
De câteva luni a apărut la noi pe stradă o cățeluşă de talie medie pe care o hrănim. Acum două săptămâni a fătat doi căței. Ne-au cucerit imediat! Pe unul dintre ei, negru-tăciune şi blănos, l-am adoptat pentru o scurtă perioadă de timp. De ce pentru scurtă vreme? L-am lăudat printre cunoscuți şi prieteni, astfel încât o familie iubitoare de animale vrea să îl ia definitiv. Această pufoşenie va sta la casă, într-o curte generoasă, cu stăpâni iubitori şi grijulii. Până va ajunge la familia lui, îl hrănim noi, sub atenta supraveghere a propriei sale mame. Cu câtă dragoste îl veghează cățeluşa, rar ne este dat să vedem. Când îi dăm să mănânce, este lângă el, când îl luăm în brațe sau îl chemăm la noi, vine şi ea şi ne întreabă din ochi ce dorim de la puiul ei. Îl urmează peste tot, îl cheamă lângă ea, îl linge, se joacă cu el, îl alintă. Scenele sunt foarte emoționante şi nu pot fi descrise.
Vă trimit o poză cu frumusețile acestea mici care diferă la blană, atât ca textură, cât şi la culoare. Nici nu zici că sunt mamă şi puiuț. Animalele ne oferă dragoste necondiționată şi permanentă, trebuie doar să fim lângă ele, să le ținem aproape de noi.
Text: Daniela Voicu, Vama Veche, jud. Constanța
Foto: www.pixabay.com, arhiva personală

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply