Dozele de aluminiu

0

Claudia Poppel, Hunedoara
Dragi prieteni,
Foarte multe lucruri care aparent sunt bune de aruncat la gunoi pot primi o nouă viață.
Dozele de bere sau de suc, care, de obicei, sunt aruncate la gunoi după consumarea conținutului lor, au fost sursa mea în inspirație în realizarea obiectelor din acest articol. Doza de bere sau suc se spală cu apă și apoi i se decupează capacul și fundul cu o foarfecă. Se taie apoi pe lung obținându-se astfel dintr-un cilindru un dreptunghi. Se îndreaptă tabla cu grijă, astfel încât să nu rămână cu nervuri sau șifonată. Din acest dreptunghi pot fi confecționate suporturi pentru lumânări, flori de grădină sau fluturi ornamentali.
Pentru confecționarea unei flori ornamentale de grădină am avut nevoie de trei-patru doze, o tijă subțire de lemn de grosimea unui deget, cuie și spray-uri cu vopsea de diferite culori. Dozei i se decupează capacul cu o foarfecă. După decuparea capacului se taie cu foarfeca petalele viitoarei flori. Tăierea se execută în lungul generatoarei. Petalele se taie în funcție de modelul de floare pe care dorim să-l confecționăm: fie mai multe și înguste, fie mai late și mai puține. Procedura se repetă și cu următoarele doze. Petalele se suprapun apoi unele peste altele, iar pe mijloc se bate un cui pentru a prinde floarea de tulpină (tija de lemn). Florile astfel obținute pot fi apoi vopsite cu ajutorul spray-urilor, dar pot fi lăsate și nevopsite.

bratara
Foto: Claudia Poppel
Cheițele dozelor de bere sau suc pot fi și ele refolosite și transformate cu succes, luând noi înfățișări. Pandantiv – obținut prin înșirarea pe un șiret negru a cheițelor de la mai multe doze, poate fi un accesoriu modern și de efect, pentru această perioadă, dar și pentru restul anului. Brățara – realizată prin împletirea câtorva cheițe de la doze pe un șiret. Vă trimit fotografii cu modelele mele. Spor la lucru!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply