Două plante pentru sistemul imunitar: aloe și busuioc

6
busuioc in gradina
Foto: arhiva Practic Idei
Elisabeta Gligor, loc. Cenad, jud. Timiș
Dragă redacție,
Vă mulțumesc pentru premiul acordat la concursul „Premiem sondajele“, la nr. 1/2010. Revin cu un articol despre plante care, pe lângă că ne asigură o alimentație echilibrată și sănătoasă, ne sunt de mare ajutor în prevenirea tuturor bolilor, întărindu-ne sistemul imunitar.
Aloe vera este considerat cea mai bună plantă pentru fortificarea sistemului imunitar, datorită conținutului crescut în polipeptide (imunostimulatori), acid salicilic și substanțe antiseptice care distrug microbii, bacteriile și paraziții.  Se  administrează câte 1 lingură de suc diluat într-un pahar cu apă de 2-3 ori pe zi. Pentru stimularea poftei de mâncare se recomandă de 2 ori pe zi, timp de o lună, 5 picături de tinctură de aloe diluate într-un pahar cu apă.
Aloea este un remediu foarte bun pentru gastrită, ulcer, constipație și diaree (reglează activitatea stomacului), de aceea, dacă suferi de așa ceva, ia câte 1 linguriță de suc, de 2-3 ori pe zi, diluat în 1/2 pahar cu apă, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 4-6 săptămâni. Sucul acesta tratează peste 50 de boli și conține mai mult de 200 de componente active, 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine.
Busuiocul produce o puternică hipertermie (creșterea temperaturii corpului) fapt ce favorizează activitatea sistemului imunitar și inhibă rapid dezvoltarea anumitor microbi. Este excelent în profilaxia răcelilor sau tratarea lor în fază incipientă. Se administrează sub formă de infuzie, din 1-2 linguriță la o cană cu apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, strecoară și bea 2 ceaiuri călduțe pe zi, îndulcite cu miere, cu înghițituri rare, după mesele principale, obligatoriu unul seara la culcare.
Remediu foarte bun pentru indigestie, flatulență (gaze la stomac și intestine) obții dacă pui 4-6 g frunze uscate în 250 ml apă clocotită, acoperi vasul și lași 10 minute, apoi strecuri și bei zinic 1 ceașcă de infuzie neîndulcită, timp de o săptămână. În cazul flatulenței cronice, consumă 2-5 cești pe zi între mese. După o săptămână de pauză, reia tratamentul.
Uleiul de cătină ajută la vindecarea herpesului. Aplică de 2-3 ori pe zi pe locul afectat, iar rezultatele vor fi spectaculoase.
Vă doresc multă sănătate și numai bine tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii