Dormitorul clasic – alură princiară

0
dormitor clasic
Foto: Galeriile Noblesse

Dormitorul clasic – Un dormitor care să-ți amintească în fiecare zi de o escapadă în fantezia decorativă a secolului trecut poate fi adaptat pentru a corespunde standardelor moderne. Corect dozate, elementele decorative cu patină și forme impozante conturează un interior ce îmbie la relaxare regală. Dacă îți dorești un dormitor de basm, păstrează o linie clasică în amenajare și alege piese ce amintesc de bogăția estetică a camerelor regale.

Dormitorul clasic  – în spațiul potrivit

Pentru a obține însă o compoziție echilibrată și pentru a pune în valoare frumusețea naturală a unui asemenea decor, ține cont de câteva idei simple. În primul rând, o astfel de expunere estetică este cel mai bine evidențiată de un spațiu la fel de impozant, ce emană șarmul unor vremuri apuse.

Dormitorul clasic – boaserie

Dacă beneficiezi de o astfel de cameră și nu intenționezi să renunți la patina ei istorică, optează pentru tonuri cât mai neutre, pentru a realiza un fundal echilibrat. Păstrează liniile boaseriei și stucaturile, însă îmbracă pereții și tavanul în tonuri stinse de gri sau crem, pentru uniformitate.

Dormitorul clasic – mobilier

Placările moderne pentru pardoseală în finisaje lucioase reliefează liniile curbe și detaliile pieselor de mobilier. Siluetele slim contrabalansează formele unduioase ale obiectelor de inspirație clasică. Un covor uni și niște draperii alese pe aceleași coordonate vor da căldură încăperii, fără a încărca vizual spațiul. Alege o astfel de amenajare pentru a accentua frumusețea mobilierului cu personalitate istorică.

Text: Maria Stănescu

FotoL : PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply