Dormitor intim și confortabil

0

Mai mult ca orice alt spațiu, dormitorul trebuie să degaje o atmosferă caldă și calmă, pentru ca somnul să nu se lase prea mult așteptat. Materialele și culorile pe care decizi să le folosești în amenajare sunt cele care dau direcția corectă în crearea unui dormitor intim, unde confortul este la el acasă.

Tăblia patului se face foarte bine remarcată pe fundalul alb al peretelui. Aceasta a fost aleasă în ton cu vopseaua decorativă gri de pe peretele opus patului.

Chiar dacă vorbim sau nu de o casă la munte, poți folosi cu încredere lemnul, deoarece prezența acestuia este oportună indiferent de zona geografică. Bineînțeles, alege proporția corectă, dacă nu vrei să creezi aerul unei cabane de munte. De exemplu, poți  crea câteva polițe decorative cu ajutorul unor bârne groase și poți compune o zonă de lectură în dreptul ferestrei, folosind lemn pentru realizarea unei băncuțe și a unui ancadrament al ferestrei. Lemnul poate fi regăsit și la nivelul pardoselii, al tâmplăriei și eventual al ușii. Rezultatul obținut este un dormitor intim, a cărui amenajare promite să vă țină de cald pe tot parcursul iernii. Pentru a nu lăsa tot greul în sarcina lemnului, vino în completarea lui cu textile din materiale naturale și cu o cromatică plăcută atât pentru finisaje, cât și pentru mobilier și accesorii. Ai grijă însă cum dozezi culorile. Dacă ai ales o pardoseală într-o nuanță mai închisă, ar fi de preferat să finisezi pereții în alb, bej sau crem, pentru a lumina decorul, mai ales dacă încăperea nu excelează la capitolul suprafață.

Dacă spațiul îți permite și simți nevoia unei zone de relaxare în plus, adu în decor o canapea mică sau un fotoliu. Completează cadrul cu pernuțe decorative, o măsuță de cafea și o vază cu flori. Plantele au efect magic în orice ambient.

Foto: Hotel La CordÉe des Alpes

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 1/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply