Dormitor confortabil pentru un somn dulce

0

Dormitorul este un spațiu personal și intim, unde ne retragem seara, după o obositoare zi de muncă. Pentru a ne încărca bateriile pentru a doua zi, amenajarea acestuia trebuie să fie una cât mai confortabilă și relaxantă. La ce soluții trebuie să apelăm?

dormitor confortabil

Dormitorul din imagine face parte din gama Metis plus, de la Hülsta Studio. Dressingul costă 29.902 lei, patul – 14.571 lei, noptiera – 3.724 lei, iar comoda suspendată – 8.624 lei. Toate piesele pot fi configurate pe dimensiunile și finisajele dorite.

Cromatica are un cuvânt important de spus în creionarea unui dormitor confortabil, sinonim cu starea de bine. Culorile închise sunt responsabile cu obținerea unui cadru liniștitor, astfel că este bine să le ai în vedere. Dacă încăperea este suficient de mare, poți opta chiar pentru negru, care va conferi un aer misterios și sofisticat amenajării. Pentru a „încălzi“ decorul, alege o combinație de negru cu accente de maro, cum se observă și în exemplul nostru. Un mobilier negru condiționează foarte mult cromatica celorlalte elemente care compun decorul. Cel mai important de reținut este evitarea unor culori stridente, puternice, căci vei obține efectul opus celui dorit: un ambient foarte încărcat, obositor. Iată de ce este recomandat să optezi pentru alb sau nuanțe neutre, luminoase, ca să echilibrezi decorul și să scoți piesele de mobilier în evidență. Poți finisa pereții în alb și accesoriza preponderent cu piese în culori cât mai deschise: pernuțe decorative, pătură, covor, perdea etc. Să nu uităm de pardoseală: o dușumea sau un parchet din lemn conferă o căldură plăcută ambientului și dau un sentiment de confort. Și pentru că tot am adus vorba de mult doritul confort, un sfat prețios la final: în cazul în care ai în plan construcția unei case, nu ar fi rău să prevezi dormitorul matrimonial cu baie și dressing proprii.

Foto: Hülsta Studio

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 11/2016

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply