Dintr-un șiret și un elastic –mărțișoare minunate

0
Foto: Aurora Luchian
Aurora Luchian, Vaslui
Stimată redacție,
Încerc să vă surprind cu niște minunății meșterite de mine, de această dată, din lucruri aparent fără nicio valoare, pe care eu le-am refolosit, combinat, și mi-au ieșit mici simboluri de primăvară, adică mărțișoare minunate!
Aveam un elastic tip organza, care are pe una dintre margini aplicată o danteluță, ce înfrumuseța o bluză care era uzată în jurul gâtului și a manșetelor; l-am scos, l-am curățat de ațe și l-am tăiat în bucățele de aproximativ 2-3 cm, cât am dorit să fie floricica de mare; l-am răsucit în jurul unei bucățele de șiret verde (recuperat de la gluga unui hanorac) reprezentând codița; am dat și forma frunzelor tot din șiret, le-am cusut cu mare atenție și foarte bine și gata-i mărțișorul! Ca să aibă un aspect mai plăcut, le-am capsat pe cartonașe (de la punguțe sclipicioase), le-am pus șnur și cred că au ieșit bine.
Fiul meu, în fiecare an de 1 Martie, oferă tuturor colegelor sale mărțișoare confecționate de mine, iar copiii sunt foarte încântați. Să știți că sunt foarte ușor de realizat (30 buc. le-am făcut în aproximativ 3 ore). M-a costat doar o sumă infimă: cănăfiorii pe care îi găsim în comerț (se pot face și în casă).
Am realizat și niște marionete (în costume naționale, reprezentând țăranul român) tot din resturi (o bluză din in pe care o aveam de la 20 de ani, nici nu o purtam, dar nici nu mă înduram să o arunc) și alte bucățele de materiale păstrate cu sfințenie. Aceste marionete au fost făcute special pentru doamna învățătoare a fiului meu, pentru o oră deschisă.
Cu astfel de marionete, eu îmi înveseleam copilul când era mic (a fost un plângăcios) și chiar îi opream plânsul când puneam marionetele pe mâini, mă piteam în spatele patului, mobilierului etc. și le purtam, vorbindu-i ca o pisicuță, cățeluș etc, depinde ce marionetă era la îndemnă. Era așa de vesel și chiar dialoga cu animăluțele. E o modalitate foarte bună de a încuraja imaginația copilului și de a-i stimula dezvoltarea limbajului.
Vă doresc să aveți parte de mult, mult soare în sufletul și mintea dumneavoastră.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply