Dintr-un pod vechi a facut o mansarda artistica

0

Descopera un spatiu de locuit recreat de un profesionist: dinamic, viu, misterios ca si opera artistului insusi: Silviu Barsanu.

Liniste in cartier, liniste si la mansarda

Stia ce vrea: un spatiu inundat de razele soarelui si suficient de amplu pentru a-i oferi adapost, zona de lucru, dar si de expunere a lucrarilor. Si cum ritmul alert al orasului nu l-a atras, centrul fiind cu precadere locul unde Uniunea Artiştilor Plastici mai are de inchiriat ateliere, s-a intors de unde a plecat: casa parinteasca.

Relaxare si odihna alaturi de carti

De la o prima privire iti dai seama ca esti in casa unui artist: peretii folositi pentru expunere, tuburi de vopsea, carti vechi, obiecte vintage restaurate. Nici ca se putea ceva mai boem.

Spatiul mansardei este foarte generos, asa ca in el s-a amenajat si dormitorul, compartimentat, bucataria si baia. Peretii usori care separa zonele au devenit micul loc de expozitie a lui Silviu.

Cosul de fum existent a fost perfect pentru solutia adoptata cu soba veche. Piesa din fier la care artistul gateste a fost recuperata si reconditionata. Cum? Degresata, curatata de rugina si vopsita in rosu. I s-au adaugat picioare si o usita noi.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply