Din resturi de fetru sau piele fac brelocuri originale

2
Foto: Florentina Irimia
Florentina Irimia, București
Stimată redacție,
Vă mulțumesc pentru articolele publicate în nr. 7/2011 și pentru premiile acordate. Sunt încântată că ideile mele au ajuns în fața cititorilor revistei!
De data aceasta vă prezint câteva dintre micile obiecte decorative pe care le-am confecționat, folosind diverse materiale pe care le aveam strânse în casă: cupoane rămase de la confecționarea hainelor sau cumpărate dintr-un magazin care vinde textile la kilogram, fire de lână, resturi de piele sau fetru, nasturi desperecheați, bucățele de sârmă moale, flexibilă, diverse mărgele.
Cu puțină imaginație și îndemânare, toate aceste mărunțișuri au devenit obiecte noi, originale.
Eu am lucrat jucării, brelocuri și inele pentru chei. Sunt foarte decorative și potrivite de oferit cadouri la diverse ocazii. Am început prin a face schițe și tipare, apoi am confecționat șabloane din carton pentru a putea croi mai multe piese odată, ca să-mi ușurez munca.
Piesele le-am asamblat prin cusături cu mașina, iar motivele decorative le-am cusut de mână, în punct de rămurică, feston sau lănțișor, folosind ață mai groasă, ca să fie cât mai vizibile. Ca umplutură am folosit vată poliesterică, dar sunt la fel de bune și resturile textile.
Jucăriile mai mari sunt fixate pe o panglică sau un lănțișor și pot împodobi mânerele ușilor dulapului sau ale biroului. Obiectele mai mici au carabiniere ca să poată fi atârnate de fermoarul ghiozdanului sau de toarta genții. Așa se poate înveseli o geantă sau o sacoșă simplă.
Tot obiectele de dimensiuni mici pot fi combinate într-o ghirlandă care va împodobi casa toată toamna, căci aceste frunze și flori de fetru și mărgele rămân veșnic proaspete.
Nu este greu și vă rog să încercați și voi să meșteriți așa ceva. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Floare din fetru | Revista Practic idei

  2. Pingback: decoratiuni din fetru | Revista Practic idei

Leave A Reply