Din Practic am învățat să alung moliile natural

0
copil cu flori
Foto: Doina Fănica Țană
Fănica Doina Țană, Brăila
Stimată redacție, datorită întregii colecții de reviste Practic Idei, am reușit să pun în aplicare idei ce ne însuflețesc viața și care mereu îmi sunt de folos. Iată câteva dintre aplicațiile cu care mă mândresc și pe care țin neapărat să vi le prezint.
Am făcut ordine în condimente, am folosit păhăruțe de scobitori pe care am pus și etichete, pentru ceaiuri am folosit borcanele de muștar spălate foarte bine. Pentru plantele medicinale mai voluminoase am folosit plicuri mari de corespondență, pe care scriu ce conțin, ținându-le în cutiile de carton rămase de la încălțăminte; de asemenea am etichetat cu ceea ce conține fiecare, ziua, luna și anul recoltării. Pentru alungarea moliilor am pus castane sălbatice în buzunarele hainelor pe care le schimb în fiecare an, coji uscate de portocal și făcute pudră în pungulițe făcute din dresuri vechi, la fel atârnate în șifoniere sau printre hainele din rafturi, mentă sălbatică etc. Mi-am făcut multe ornamente florale din flori uscate puse în vase de ceramică, cum am văzut în pag. 22-23 din nr. 11/2010, într-un articol al doamnei Lucica Popa din Galați.
Pentru a-mi „vindeca locuința” am urmat sfaturile doamnei Roxana Mitrofan din Suceveni, jud. Galați, sfaturi oferite în nr. 12/2012 la pag. 31. Pentru curățat tocuri și geamuri, am făcut o soluție diluată de oțet și apă. Pentru eficacitate maximă am folosit un pulverizator. Soluții pentru curățat cuptorul. Am umezit pata cu apă, cât timp cuptorul era cald apoi am adăugat sare. Când cuptorul s-a răcit am răzuit pata. La baie am agățat un buchet de levănțică în geam, în loc de deodorant. Tot din reviste am învățat să-mi tund trandafirul japonez. Am învățat să păstrez iarna morcovii în ziar, iar pătrunjelul în ghivece așa cum face Simona Boboc din Râmnicu Vâlcea în nr. 1/2010 la pagina 32.
Felicitări doamnei învățătoare Margareta Puia de la grădinița nr. 4 Codlea, care în nr. 1/2012, la pag. 12-13 ne-a povestit cum îi învață pe copii să meșterească diferite ornamente florale din nuci, conuri de brad, acuarele, hârtii colorate, mușchi etc. Am urmat și eu sfaturile dânsei, învățând-o pe nepoata mea de 6 ani, Roberta. Am învățat și să îngrijesc porumbeii sălbatici care vin la mine pe pervaz. Sunt multe de spus și vă promit că revin cu alte rânduri. Vă mulțumesc și vă doresc multe realizări tuturor și numai sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply