Din niște jenți vechi și scânduri soțul a realizat o băncuță

0
banca
Foto: Maria Bicoiu
Maria Bicoiu, com. Bordei Verde, jud. Brăila
Dragă redacție,
Mă bucur că există această revistă și mulțumesc pentru tot ce face pentru noi, cititorii ei. Am câștigat cu Practic-Idei multe premii și pentru că am ce povesti mă înscriu și la acest concurs „Practic, n-am obiecte de aruncat!“
Am pus în aplicare multe dintre ideile apărute în paginile revistei. Datorită colaboratorilor ei, mi-am făcut casa mai plăcută, am învățat cum să-mi organizez grădina, cum să fac un solar, să cultiv flori și cum să dau o nouă întrebuințare anumitor obiecte vechi, cu ajutorul soțului, bineînțeles!
Încă din primăvara anului trecut, eu și soțul ne-am hotărât să semănăm gazon pe o porțiune de teren, sub pomii fructiferi, aceștia fiind pe lângă aleea care duce în curtea unde ținem animalele. Soțul meu a venit mereu cu idei, ca de exemplu să meșterească o băncuță sub acești pomi. Avea două cercuri de jenți de la roțile unei mașini și doi dulapi (scânduri groase și late) rămași tot de la construcție, a cumpărat șuruburi, vopsea maro și lac incolor pentru exterior.
După ce a tras la abricht dulapii, a unit și cercurile prin sudură pe suporți (tije de fier), fixând dulapii, pe care i-a dat cu lac în două straturi cu ajutorul compresorului. După două ore, când s-a uscat lacul și vopseaua, a adus băncuța la locul stabilit.
Am construit o mică oază de verdeață și liniște aducând și bucurie musafirilor în zilele de odihnă. Sper că am fost explicită cu aceste rânduri, dar cum la meșterit se pricepe soțul mai bine, aduc ca argumente fotografiile făcute.
Vă doresc o vară frumoasă în inimă, dar și în grădină!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply