Din lemne și fiare vechi am obținut lucruri utile și drăguțe

0
masuta
Foto: Iulian Ene
Iulian Ene, com. Periș, jud. Ilfov
Stimată redacție și dragi cititori,
Este pentru a doua oară când scriu pe adresa revistei Practic-Idei, cu toate că citesc această publicație de aproximativ patru ani, multe dintre modelele mele fiind inspirate din paginile ei pline de sfaturi utile.
Odată cu mutarea de la apartament la curte am observat că atât garajul cât și curtea locuinței abundă de fiare și lemn de la dezasamblarea mobilei vechi, fapt pentru care am încercat să le transform în lucruri utile.
Astfel, utilizând  ferăstrăul pendular, mașina de găurit și aparatul de sudură am reușit să meșteresc din lemnul lăcuit și umerașe de haine o săniuță care a devenit suport de flori, un scaun-chitară, iar dintr-o furcă veche ai cărui colți s-au tocit, o practică masă de grădină.
Aparatul de sudură m-a ajutat să confecționez dintr-un disc, fier ruginit și cuie îndoite, o elegantă masă de cafea care a bucurat-o foarte mult pe soția mea. Sfeșnicele sunt făcute tot de mine cu ajutorul menghinei.
Așa am constatat că și eu pot meșteri lucruri frumoase din materiale nefolositoare, simțind totodată că fiecare astfel de obiect continuă să trăiască sub forma pe care i-am dat-o eu.
Am scris această scrisoare cu credința că sunt destui oameni buni și îndemânatici care nu au curajul să încerce să meșterească ceva în timpul liber și sper ca fotografiile pe care le trimit să-i determine să lucreze și să împrumute lucrurilor făcute de ei o părticică din sufletul lor.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply