Din fire și resturi de materiale confecționez gentuțe unice

0
Foto: Maria Sprinjean
Maria Sprinjean, Vințu de Jos, jud. Alba
Dragi cititoare,
Fiecare are acasă o cutie în care păstrează căciulițe rămase mici, bucăți de stofă sau gheme de ață. Este timpul să le folosiți şi să le faceți o bucurie fiicelor sau nepoatelor oferindu-le o geantă confecționată de către voi.
Este simplu, mai ales pentru cele care mânuiesc croşeta sau andrelele. Puteți croşeta pătrate colorate pe care le asamblați folosindu-vă de ață şi ac sau puteți tricota un dreptunghi în dungi colorate. Fie din stofă sau croşetate, gențile le-am cusut pe laterale apoi le-am decorat folosindu-mă de nasturi colorați, mărgele de plastic sau sticlă, flori de pânză sau de pâslă şi de pălării croşetate şi aplicate pe geantă. Am croit apoi căptuşeala mai largă cu 2 cm decât interiorul genții şi am confecționat şi un loc pentru telefon. Am prins fermoarul la gura genții, cosând de pe față pe dos, apoi am întors geanta pe dos şi i-am cusut căptuşeala peste marginea fermoarului pentru a o ascunde şi a nu o prinde când închidem sau deschidem geanta.
Ultima operație înainte de finalizarea genților a fost aplicarea mânerelor pe care le-am confecționat din ață sau stofă după caz. Ca să fie mai rezistente în interiorul mânerelor am pus şnur mai gros din comerț. Aceste genți cu siguranță vor face senzație şi vor fi unice în felul lor.
Depinde de imaginația fiecărei persoane. Mult succes și spor la muncă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply