Din crengi uscate obtii ingrasamant

0

Cu ajutorul tocatoarelor automate poti transforma resturile vegetale intr-un ingrasamant organic excelent pentru gradina ta.

Tocatoarele automate de resturi vegetale sunt excelente pentru mentinerea curateniei in gradina: cu ajutorul lor reduci rapid si fara efort volumul resturilor ramase de la tunderea pomilor si arbustilor, a gardurilor vii sau a gazonului. Ulterior, deseurile vegetale pot fi utilizate impreuna cu resturile de la bucatarie pentru obtinerea compostului.

Sunt eficiente pentru gradini mari sau cu vegetatie foarte deasa. Daca ai copaci, arbusti, de la care inevitabil vei avea o cantitate mai mare de resturi vegetale, merita sa faci investitia intr-un tocator automat, altfel nu se justifica investitia.

De asemenea, daca te confrunti cu o cantitate mare de frunze uscate, munca iti va fi usurata pe timp de toamna prin folosirea aspiratoarelor pentru gradina. Un astfel de aspirator te scuteste de alergatul dupa frunzele adunate, dar spulberate in secunda urmatoare de catre vant.

Pentru gospodariile de la tara tocatoarele automate sunt ideale. Asa ca pe langa motofierastraiele folosite pentru lemne, ar trebui sa aveti si un tocator automat.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Sabina Usurelu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply