Din chei diferite realizez accesorii

0

Florentina Mihaela Irimia, București

Florentina Irimia
Dragi cititori,
Îmi place să păstrez diferite lucruri mărunte, mai mult cu valoare sentimentală decât cu valoare materială: scoici, pietre, șervețele, vederi, mărgele, mărțișoare.
Câteodată încerc să le găsesc un rost, folosindu-le cu migală la confecționarea unor obiecte decorative. Dintre toate acestea, vă prezint aici colecția mea de chei.
Sunt chei obișnuite, dar au trecut prin mâinile mai multor generații, de la bunica la mama, apoi la nepoată și la strănepoată. Mobilele, ușile, sertarele pe care le încuiau s-au uzat de mult, dar cheile lor, amintire a vremurilor trecute, s-au adunat într-o veche casetă de tablă. Eu le scot astăzi la lumină și le dau o nouă viață.
Foarte ușor au fost de confecționat câteva coliere folosind ca pandantiv cheile de mici dimensiuni, cu aspect decorativ. Le-am „înviorat” folosind  mărgele de sticlă în culori vesele.
Tabloul cu chei nu cere nici el materiale deosebite sau costisitoare. Rama este cumpărată dintr-un magazin de bricolaj cu un preț foarte mic, deoarece nu este finisată, fiind fabricată special pentru a fi personalizată. Am curățat-o cu șmirghel foarte fin, am îndepărtat cu grijă praful rezultat, apoi am aplicat un lac transparent pentru a proteja lemnul și a păstra culoarea lui în timp.
Drept fundal am folosit o foaie dintr-o veche enciclopedie (de peste 100 de ani) și ea devenită inutilă prin pierderea unor foi și prin trecerea timpului. Pentru a-i da rezistență am cașerat-o pe un carton gros – la fel, recuperat dintr-un vechi bloc de desen – folosind metoda prezentată de doamna Georgeta Teodorescu în revista Practic Idei 12/2011, pag.12-13. Am urmat pas cu pas instrucțiunile oferite și rezultatul a fost excelent, foaia subțire și fragilă s-a lipit perfect pe carton.
Apoi am fixat cheile pe carton cu ajutorul pistolului de lipit la cald și a unor sfori decorative. Fiind de mici dimensiuni, aceste tablouri merg bine în grupuri de câte două-trei piese, așa cum am făcut și eu. Le voi expune în hol, pe o porțiune de perete liber, în fața oglinzii. Astfel, cu ajutorul unor obiecte banale și ieșite din uz îmi împodobesc locuința și îmi petrec plăcut timpul liber, exersându-mi creativitatea și imaginația.
Spor la lucru!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply