Din ce găsesc fac ornamente

0

Marinela Malea, Ștefănești, jud. Argeș
Dragă redacție,
Am revenit cu alte idei practice, deoarece se apropie sărbătorile de iarnă și decorațiunile de Crăciun nu trebuie să lipsească din căminul nostru.
Eu îmi confecționez singură aceste decorațiuni, folosind ce am la îndemână și ce mai găsesc prin casă. O decorațiune mai veche a fost folosită ca șablon pentru o statuetă din ipsos. Am preparat pasta de ipsos într-un vas, am întins-o apoi pe o suprafață plată, am aplicat șablonul, pentru a delimita figurina, apoi l-am luat. Mi-a fost foarte ușor să-l pictez pe Moș Crăciun. Am lipit apoi cu adeziv doi ochi de plastic (0,20 lei/buc) câteva fire de lână care au format părul, barba și mustățile. O mărgea roșie, în loc de gură, a completat chipul moșului. Am găsit și un clopoțel pe care l-am lipit de palmă. Am montat statueta în pastă de ipsos, împreună cu un pet de plastic (pentru susținere). O sticlă de lampă, pe care am găsit-o în beci, a fost și ea montată în pasta de ipsos, după ce în interior am așezat un Moș Crăciun în miniatură. Sticla a fost decorată cu steluțe roșii și ojă argintie.
Din șervețelele rămase de anul trecut am confecționat suporturi pentru pahare. Am decupat imaginea dorită, am lipit-o pe o folie autocolantă mai mare (partea lipicioasă) după care am aplicat folie plastifiată (0,50 lei/buc). Am găsit în librărie o folie cu magneți (8 buc/2,5 lei) și i-am lipit pe felicitări micuțe (0,50 lei/buc) realizând astfel magneți de frigider cu imaginea sărbătorilor de iarnă. O beteală verde lipită pe frigider cu scotch în formă de brad a încadrat perfect imaginea magnetului, astfel încât am obținut decorațiuni și pentru frigider.

ornamente de Craciun
Foto: Marinela Malea
O cutie de carton, a cărei formă dreptunghiulară mi-a plăcut foarte mult, a fost desfăcută cu răbdare, asamblată din nou, dar pe cealaltă parte. Am obținut o cutie albă, pe care am pictat chipul lui Moș Crăciun. Această cutie simpatică poate conține un cadou surpriză. Mulțumesc tuturor colaboratorilor pentru ideile ingenioase. Sărbători fericite!
Foto: Marinela Malea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply