Din câteva bucăți de lemn am realizat o etajeră drăguță

1
Foto: Aurora Luchian
Aurora Luchian, Vaslui
Stimată redacție, dragi colaboratori,
O locuință, oricât de mică ori generoasă ar fi ea, dacă este a noastră, o considerăm a fi cea mai frumoasă din lume. Doar aici ne simțim unicii stăpâni, locul unde ne relaxăm nestingheriți, refugiul şi colțişorul nostru de rai.
Locuiesc într-un bloc (apartament) rezistent, construit din cărămidă, însă spațiul este limitat. Ca orice persoană iubitoare de confort, de-a lungul timpului,  am încercat să-mi organizez lucrurile în aşa manieră încât să nu mă simt sufocată. Am folosit tot felul de trucuri ca locuința să pară aerisită, fără senzația de apăsare, să fie primitoare, protectoare, plăcută, să fie un adevărat cămin de care să-mi fie dor când sunt plecată. Culegând mereu informații prețioase de la colaboratorii Practic-Idei, am reuşit de-a lungul timpului să o amenajez frumos şi util cu bani puțini.
Camera fiului meu fiind cea mai mică, nu am încărcat-o cu lucruri inutile, deoarece am vrut să se simtă bine în ea. Am amenajat-o privind-o cu ochi de copil şi am reuşit, în mare parte, să o fac de poveste, însă un colțişor de lângă uşă, foarte îngust (65 cm), dezechilibra camera. M-am gândit cum aş putea să-l îmbrac fără să blochez trecerea ori să iau din spațiu şi să-i dau echilibru şi şarm. În magazinele de specialitate am găsit câte ceva, dar ori mă speria prețul exagerat de mare, ori nu se potrivea nuanța cu mobilierul camerei. Dar am găsit ideea salvatoare la un atelier de tâmplărie, printre deşeurile acestuia, pe care le-am primit fără să dau niciun ban (erau prin grămezile de rumeguş). Mi-am ales şase piese pe care le-am potrivit oarecum la fața locului şi am plecat fericită acasă. Mi-am procurat adeziv pentru lemn şi autocolant de culoarea mobilierului de casă şi am meşterit.
Mi-am făcut un plan, apoi le-am îmbinat și lipit bine, realizând o minunată etajeră triunghiulară, drăgălaşă şi practică pe care am lăsat-o să se usuce 24 de ore. Mai aveam, prin casă câteva scânduri care mă încurcau şi pe care, de asemenea, le-am îmbinat între ele, le-am dat puțină noblețe lipindu-le bucăți de oglindă (părți recuperate de la o oglindă spartă), le-am conturat cu bandă aurie pentru înfrumusețare, iar după uscare am lipit autocolantul, atât pe etajeră, cât şi pe scânduri şi le-am prins sub etajera meşterită, pe care am suspendat-o pe perete cu ajutorul unui vecin.
Acum colțişorul camerei a prins un aspect deosebit și nu am fost nevoiți să luăm din spațiu, creând ceva potrivit locului. În plus, este un obiect pe cât de frumos, pe atât de estetic, deoarece pe etajeră și-au găsit locul cutiile de pizuri și creioane și câteva figurine din desenele animate. Dragii mei, cu puțină imaginație, voință şi chibzuință, putem face mari economii. Aveți curaj să creați și căutați soluții ieftine și de bun gust, deoarece se găsesc!
Vă doresc spor în toate, idei grozave şi multă sănătate.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum tapitezi scaunele | Revista Practic idei

Leave A Reply