Din bețe de înghețată am făcut un suport de fotografie

0

Am 14 ani şi citesc împreună cu mama mea de foarte mulți ani această revistă, dar abia acum mi-am făcut curaj pentru a scrie despre două suporturi de fotografii, unul realizat din bețe de înghețată şi celălalt dintr-o cutie veche de casetă audio.
Pentru cel realizat din bețe de înghețată aveți nevoie doar de 7 bețe, o bucată de ață, lipici şi o bucată de hârtie de lățimea bățului şi lungă de 4 cm. Prima dată se confecționează picioarele din față; pentru fiecare picior trebuie lipite două bețe unul în prelungirea celuilalt, suprapunându-se pe o lungime de 2 cm. Pentru piciorul din spate, care este mai scurt, se lipesc două bețe pe o lungime de 4 cm. Al şaptelea băț se rupe cu atenție la 2/3 din lungimea lui. În funcție de mărimea fotografiei, poziționăm bagheta de jos şi bagheta de sus ale trepiedului, care vor susține fotografia, aşezată pe cele două picioare mai lungi (din față) ale trepiedului. Pentru a prinde şi piciorul din spate, trebuie pliată în două hârtiuța şi în interiorul ei se introduce până la jumătate bățul mai scurt, lipindu-l pe ambele părți de hârtie. Capătul rămas liber al foii de hârtie se va lipi de stinghia mai scurtă – care uneşte picioarele din față în partea de sus – dar pe partea din spate a acesteia, pentru a nu împiedica sprijinirea fotografiei. După ce s-a uscat bine, se poate amesteca un pic de tempera cu lipici pentru a putea vopsi suportul în ce culoare doriți. Eu am aplicat nişte sclipici sub formă de punct pentru a da impresia de cuie în locurile de îmbinare a stinghiilor. Sfoara de 18 cm se leagă de cele două picioare din față şi se trece prin spatele celui de-al treilea picior pentru a nu se prăbuşi când susține fotografia.
Al doilea tip de ramă se realizează mai uşor. Aveți nevoie de o cutie de casetă audio, două cutii de film foto sau ceva asemănător – eventual de la medicamente, lipici. Se scoate uşor din balamale partea cu buzunar a cutiei de casetă şi se întoarce pe dos, punând-o cu grijă în balamalele din care am scos-o. În spatele părții cu buzunar se lipesc cele două cutii în aşa fel încât să sprijine partea din față. Poza trebuie pusă între cele două cutii şi geamul de plastic, fiind nevoie să o decupați la dimensiunea cutiei şi o prindeți cu două bucățele foarte mici de scoci.
Tudor Marcu, Alba Iulia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply