Didi ne-a intrat la suflet

0
pisica in cos
Foto: Raluca Chiriac
Raluca Chiriac, Buftea, jud. Ilfov
Dragi prieteni,
Fiecare animăluț are un comportament aparte, cu care reușește să ne atragă atenția și să ne fure o parte din iubirea pe care o avem de oferit.
Cu siguranță pisicile sunt niște animăluțe cărora le place să fie răsfățate și alintate.
Povestea pisicuței mele Didi a început în urmă cu 7 ani. Atunci arăta asemeni unui ghemotoc de blană, jucăușă și pusă pe năzbâtii, a reușit să ne intre la suflet, atât mie, cât și familiei mele. Ne-am hotărât să o păstrăm, să-i oferim întreaga atenție de care avea nevoie. Având în vedere că era în creștere, i-am oferit lapte și alte bunătăți culinare despre care ne povestise medicul veterinar la primul control medical.
Timpul a trecut și micuța pisicuță a devenit mamă. Și-a îngrijit puii cu o iubire greu de descris în cuvinte. Era asemeni oamenilor care încearcă să le ofere copiilor tot ceea ce ei nu au avut.
Dacă cineva mă pune să o descriu pe Didi, cu siguranță în minte îmi vine instantaneu repertoriul pe care îl folosește ori de câte ori vrea să atragă atenția. Adevărul este că îi reușește de minune, căci toți cei care vin la noi acasă o mângâie și răsfață.
Un alt lucru adorabil pe care îl face, este atunci când îl vede pe tatăl meu că pleacă la pescuit …se așază strategic într-un loc unde are vizibilitate maximă către poartă și stă acolo până când revine tata. Atunci îi iese în întâmpinare și începe să se gudure pe lângă picioarele lui și așteaptă să primească un pește, după care se liniștește și fuge la locul ei de odihnă.
Didi era o pisică jucăușă și energică …însă soarta ei s-a schimbat la începutul acestui an – atunci când mama mea a găsit-o sângerând intens la lăbuța stângă din spate. Am constatat că rana i-a fost provocată de o cursă întinsă de niște oameni care cu siguranță nu iubesc animalele, iar Didi a fost nefericita care a fost în momentul nepotrivit la locul nepotrivit. Au urmat săptămâni de tratament, dar cu toate acestea piciorul ei a suferit enorm și a trebuit amputat. La început îi era greu să se deplaseze, acum, după câteva luni, a început o viață nouă în care luptă să trăiască doar cu ajutorul celor trei picioare.  Nimic nu mai este ca înainte, nu se mai joacă așa cum o făcea și multe alte lucruri s-au schimbat. Însă un lucru a rămas la fel: modul în care simte iubirea noastră. Astfel Didi a simțit îngrijirea pe care i-am acordat-o și a luptat pentru a se însănătoși.
Să aveți grijă de animalele voastre indiferent de problemele cu care se confruntă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply