Dezveți pisica de obiceiuri rele folosind coji de portocală

3
pisica
Foto: Lavinia Petcu
Lavinia Petcu, Buzău
Dragi cititori,
Eu și sora mea Olivia suntem mari iubitoare de animale, fapt care ne-a atras și antipatia unor vecini, deoarece atunci când avem ocazia le îngrijim și pe cele amărâte de pe lângă blocuri.
Spațiul limitat de la bloc nu ne permite să ținem un animăluț de companie, totuși de câțiva ani avem doi peruși veseli, colorați, câteodată obraznici, care ne bucură în fiecare zi. De asemenea, la curte, la bunici avem și o cățelușă, Tigruța.  În cele ce urmează nu vă voi relata despre ea, ci vă voi spune o poveste cu …pisici, drăguțe și grăsuțe așa cum puteți vedea și în fotografia trimisă.
Grăsuța din imagine se numește Mitzi și are 12 ani. Da, ce mai, este o băbuță. Mitzi are o poveste mai specială. Mătușa mea a găsit-o împreună cu un alt pisoiaș în toiul unei ierni geroase. Fiindu-i milă de ei i-a luat pe amândoi, însă doar unul dintre ei a supraviețuit, Mitzi. Și astfel mătușa și unchiul meu s-au gândit să „adopte“ și pisica, deși nu este un anumăluț de rasă. Acest lucru nu i-a împiedicat să-i acorde toată atenția și afecțiunea. La rândul ei, Mitzuca îi răsplătea cu câte o tumbă, făcută prin casă, un mieunat nostim sau o rundă de alergături prin jurul camerei, mai ceva ca la curse. Pentru a o dezvăța să-și ascută gheruțele pe mobilă, i-au pus în fiecare colț coji de portocală. Se pare că mirosul citricelor nu le este pe plac felinelor și astfel au dezvățat-o de acest obicei. Ba chiar era nostimă în felul în care strâmba din botic.
Anii au trecut și unchii mei au emigrat în Canada. Nimic neobișnuit până aici. Și cine credeți că i-a însoțit până acolo? Ați ghicit, grăsuța Mitzi. Oare câte pisicuțe călătoresc cu avionul? Ei bine, ea este una dintre ele. Acolo este casa ei de aproape opt ani. S-a adaptat bine, este la fel de haioasă și prietenoasă ca și în România. Și-a păstrat chiar și obiceiurile de aici. Unul dintre ele este acela ca, la ora cinci după-amiază, parcă știind că atunci i se întorc stăpânii acasă, să îi aștepte la ușă și să îi întâmpine mieunând de bun venit.
De vreo doi ani, unchii mei au reușit să-și cumpere o casă, cu o grădină frumoasă plină de flori, în care Mitzi se poate juca în voie. Astfel, ea a devenit cealaltă „proprietară“ așa cum le place lor s-o numească.
La final, cititorilor le doresc numai bine și să iubească în continuare animăluțele, deoarece și ele țin la noi necondiționat, iar revistei cât mai multe apariții.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Cum scapi pisica de purici | Revista Practic idei

  2. Pingback: Felix este un vânător iscusit | Revista Practic idei

  3. Pingback: pisica | Revista Practic idei

Leave A Reply