Despre iubirea pisicească

0

Tamara Eftene, Brăila

Tamara Eftene
Dragi cititori,
Sunt o mare iubitoare de animale și posesoarea a două pisici care m-au învățat ce este iubirea.
Am crescut până acum câini, însă aceste două pisicuțe m-au făcut să simt ce înseamnă iubirea adevărată și necondiționată. Este vorba despre Tomiță și Pisicel. Tomiță are doar 2 luni și este atât de drăgălaș! Mama lui este o pisică fără stăpân care a ales să-l aducă pe lume pe acest mic suflețel în curtea noastră. Încă de la naștere a avut probleme de sănătate și a trebuit să am mare grijă de el. Este micuț, tigrat și în ciuda soartei pe care a avut-o, este atât de recunoscător! De câteva zile mama lui nu-l mai primește și-l respinge. Cu această ocazie, Tomiță și-a găsit loc în casa mea și doarme cu mine. Primele 2 luni a fost hrănit cu lapte de la mama lui, iar acum îi dau lapte și mâncare specială pentru pisici, la conservă. Nu are probleme cu pofta de mâncare și după fiecare masă mă răsplătește cu un „miau”. Mama sa este o corcitură cu o pisică persană, așa că blănița lui este mai pufoasă. Nu are paraziți interni și aștept să crească pentru primul consult la medicul veterinar. Printre jucăriile lui se numără tot ce găsește pe jos și ador când vine lângă mine și mă mușcă ușor de mână. Acesta este semnul lui că are chef de joacă.
Pisicel este un motan de aproximativ 6 luni. L-am găsit iarna trecută înghețat pe stradă. Afară ningea și era acoperit de nea. Era atât de mic, iar ochii lui m-au cucerit pe loc. Nu am putut să trec nepăsătoare pe lângă drama sa și l-am cules cu grijă și l-am adăpostit în haina mea. Până acasă a tremurat și am crezut că s-a îmbolnăvit. Astăzi a crescut atât de mult încât pare un adult, dar rămâne tot „motănelul lui mami”. Este vaccinat și are carnet de sănătate. El mănâncă tot ce găsește și nu este mofturos. Favoritul său este laptele și în fiecare dimineață își bea porția alături de mine. După masă se urcă în pat și începe să toarcă. De fiecare dată când lipsesc de acasă mă întâmpină cu zeci de „miau-miau”-uri și mă răsplătește cu multă atenție și iubire.
Cei doi se împacă foarte bine și sunt și tovarăși de joacă. Mă simt zilnic răsplătită pentru că i-am salvat și le-am oferit un mediu proprice pentru a crește. Nimic nu se poate compara cu dragostea unui animăluț. Văd în ei adevărați prieteni ai omului și inocența pură.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply