Design baie – trenduri 2014

0

design baieCinci dintre cele mai recente trenduri în designul camerei de baie în 2014.

Fiind un loc în care ne bucurăm de puţină linişte când ne pregătim de plecare dimineaţa şi în acelaşi timp un spaţiu în care ne retragem la sfârşitul zilei pentru o baie cu spumă, baia reprezintă un centru de activitate important în fiecare casă. Indiferent dacă baia ta are nevoie de mici îmbunătăţiri sau de o redecorare completă, una dintre cele mai profitabile investiţii în casa ta este în camera de baie. În ce priveşte 2014, anul acesta este despre funcţionalitate şi accente îndrăzneţe.

1. Se poartă negru pentru robinete, căzi de baie, iluminat şi chiar pentru gresie şi faianţă.
Dacă se întâmplă să cauţi realizarea unui contrast într-un decor neutru din punct de vedere coloristic, te poţi orienta cu încredere către culoarea neagră. Adăugarea acestei culori dramatice, puternice, are rolul de a împiedica băile albe să pară sterile şi obişnuite. Albul de fundal pune mult mai bine în valoare curbele robinetelor, căzilor de baie şi elementelor de iluminat.

2. Plăci mate în griuri şi nuanţe pale neutre
Camera de baie 100% albă este un model clasic ce nu se demodează niciodată, dar pentru cei ce doresc o baie cu caracter mai pronunţat sunt recomandate plăci (gresie, faianţă) mate, în culori nneutre. Găsim în acest moment pe piaţă plăci în culori care variază de la gri pal până aproape de negru. Cu siguranţă aceste culori se vor potrivi pe podea sau ca modele pe zidurile băii tale.

3. Duşuri liniare
Când vine vorba despre duşuri în 2014, tendinţa este reprezentată de un aspect continuu, liniar. Podeaua care merge fix până sub dus oferă o abordare aerisită şi frumoasă în designul băii – mai ales în spaţii mici. Există de asemenea şi câteva modele de canale de scurgere elegante, care sunt ascunse sub sticlă (nu în centrul zonei de duş că până acum).

ID-100275849

4. Poliţe în duş şi căzi de sine stătătoare
Planificarea din timp a elementelor de stocare din baie este un trend care n-ar trebui să devină depăşit niciodată. În 2014, totuşi, designerii sunt din ce în ce mai creativi în a folosi fiecare metru pătrat. Pe lângă corpurile suspendate de la oglindă sau dus, se pune accentul pe integrarea poliţelor – scopul lor este păstrarea tutror lucrurilor la îndemână.

5. Chiuvete de baie suspendate
O multitudine de trenduri în materie de design pentru baie au la baza ideea de simplitate şi ergonomie. Suspendarea unei chiuvete şi eliminarea picioarelor de susţinere dă senzaţia de spaţiu. În plus este extrem de util când vine vorba despre curăţenie şi o oportunitate bună de a afişa o gresie interesantă. În spaţiile mici se poate pune problema adăugării tradiţionalelor spaţii de stocare de sub chiuvetă, chiar dacă vorbim despre suspendarea lor sub chiuvetă.

 

Sursa: www.styleathome.com

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply