Descoperă avantajele utilizării unui aspirator vertical pentru curățarea eficientă a casei

0

Începând cu banala roată, mintea umană a născocit nenumărate invenţii menite în mare parte să îi simplifice viaţa. Odată cu producerea curentului electric la scară largă şi electrificarea marilor oraşe, electrocasnicele și-au făcut treptat apariția, fiind tratate inițial cu reticență, dar devenind ulterior ajutoare neprețuite în gospodărie. Aspiratorul a fost una dintre cele mai utile invenții casnice, reducând considerabil timpul alocat curățeniei, precum și efortul depus. Pe măsură ce și-a dovedit eficiența, acesta a ajuns să fie nelipsit în locuințele din întreaga lume, fiind îmbunătăţit în timp, pentru a deveni tot mai eficient și mai ușor de folosit.

Dintre diferitele modele disponibile în prezent pe piață, aspiratorul vertical reprezintă o variantă excelentă pentru oricine își dorește un plus de eficiență și flexibilitate. Află în continuare ce avantaje îţi oferă un aspirator vertical şi cât  de eficient este pentru curăţenia casei tale.

Aspiratorul vertical – ideal pentru sesiuni de curățenie mai simple

Primul model de aspirator purta denumirea de “măturător” şi a fost inventat în anul 1860. Aparatul era acţionat manual, avea o perie rotativă şi o serie de furtunuri care generau absorbţia mizeriei şi a prafului. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, aspiratoarele au devenit mai compacte, primul aparat de uz casnic fiind lansat la începutul secolului XX.

În zilele noastre, există pe piaţă o gamă largă de aspiratoare, concepute să facă faţă cu succes îndepărtării prafului şi a murdăriei de pe orice tip de suprafaţă. În funcție de particularităţi, aspiratoarele pot fi clasice sau verticale, cu fir sau fără fir.

Spre deosebire de cele clasice, aspiratoarele verticale nu au recipientul pentru depozitarea prafului poziţionat pe sol, ci vertical, astfel încât aparatul să devină mai simplu de mutat dintr-o parte în alta a casei. Pentru o și mai bună manevrabilitate, aspiratoarele verticale de ultimă generație nu mai au cablu, ci dispun de baterii puternice litiu-ion, care asigură sesiuni complete de curăţenie, fără a depinde constant de prizele de curent din locuinţă. Aspiratoarele verticale versatile se pot transforma în doar câteva momente în aspiratoare de mână, pentru a fi și mai simplu de manevrat.

Aspiratoarele verticale simple asigură absorbţia prafului şi a murdăriei din zonele curăţate, însă dacă îți dorești să combini aspiratul prafului cu spălarea podelelor, poți opta pentru aspiratoarele verticale hibrid, prevăzute cu mop. Pe lângă funcţia de aspirare, acestea o au şi pe cea de spălare a suprafeţei pe care acţionează, sporind astfel eficienţa sesiunilor de curăţare.

Avantajele utilizării unui aspirator vertical

Te întrebi dacă merită să îți înlocuiești aspiratorul clasic cu unul vertical? Indiferent de modelul pe care îl vei alege, aspiratoarele verticale de ultimă generație îți oferă o serie de beneficii pe care le vei descoperi încă de la prima utilizare:

  • Au o putere mare de aspirare – majoritatea aspiratoarelor verticale sunt dotate cu motoare ce folosesc tehnologii inovatoare, care sporesc puterea de aspirare. De exemplu, modelul Rowenta X-Force Flex 15.60 este dotat cu un motor ce utilizează noua tehnologie DigitalForce, cu o putere de aspirare de până la 230 Air Watts. Astfel, curățenia e mai eficientă și mai rapidă, lăsând în urmă suprafețe fără urmă de praf.
  • Sunt simplu de utilizat – datorită greutăţii reduse, în comparaţie cu cele clasice, aspiratoarele verticale sunt mai uşor de manevrat. Poți spune adio momentelor în care tragi aspiratorul după tine prin casă sau îl ridici cu greu, pentru a-l muta dintr-o cameră în alta. Nu este nevoie nici să îl scoți din priză de fiecare dată când părăsești o încăpere, pentru a căuta o sursă de curent mai apropiată.
  • Îți oferă manevrabilitate sporită – unele modele de aspiratoare verticale pot fi folosite şi în poziţia de aspirator de mână, astfel încât să poți curăţa și locurile mai puţin accesibile din locuinţă. Folosind aspiratorul de mână ca atare sau cuplând accesoriile dedicate, îţi va fi mult mai uşor să cureţi perdelele, draperiile, covoarele, canapelele şi fotoliile.
  • Dispun de autonomie ridicată – aspiratoarele verticale sunt prevăzute cu baterii puternice litiu-ion, care au o capacitate mare de stocare a energiei, ceea ce le asigură funcţionarea îndelungată cu o singură încărcare. De exemplu, aspiratoarele Rowenta X-Combo GZ3039WO şi GZ3038WO aspiră şi spală simultan, având o autonomie de până la 60 de minute.

Cum alegi aspiratorul vertical potrivit nevoilor tale

Înainte de a cumpăra un aspirator vertical, este bine să te informezi cu privire la funcțiile acestuia, astfel încât să poți alege varianta potrivită pentru locuința ta. Ia în calcul puterea de care ai nevoie, suprafețele pe care urmează să le cureți, precum și tipul de murdărie care se acumulează în mod frecvent:

  • Dacă vrei un aspirator care să facă față cu brio oricărei suprafețe, poți alege un model ca X-Force Flex de la Rowenta, care dispune de funcţia inteligentă de ajustare automată a puterii de aspirare în funcţie de tipul podelei. Poţi trece de la aspiratul podelelor dure (parchet, gresie, etc.) direct la cel al covoarelor sau mochetei, fără a fi necesar să schimbi manual puterea de aspirare.
  • În cazul în care ai un animal de casă și îți dorești să te bucuri de compania acestuia fără griji legate de murdăria lăsată în urmă, orientează-te către un aspirator vertical ce îndepărtează inclusiv firele fine de blană. Poţi lua în considerare aspiratoarele X-Force cu perie Mini Turbo, eficiente în acţiunea de îndepărtare a părului şi a murdăriei lăsate de animale.
  • Dacă îți dorești ca atunci când faci curățenie să te ocupi rapid nu doar de podea, ci și de canapele, fotolii, scări, perdele şi draperii, poți opta pentru un aspirator vertical ușor, pe care îl poți transforma și în aspirator de mână. Un exemplu în acest sens este aspiratorul vertical Rowenta X-Force 9.60, care folosit ca aspirator de mână cântăreşte doar 1,1 kg.

Odată cu achiziţionarea unui aspirator vertical, te bucuri și de o serie de accesorii cu care să îi îmbunătăţești performanţele sau să îl adaptezi și mai bine nevoilor tale. Un astfel de accesoriu este capul de aspirare Mini Flex, care vine în pachet cu X-Force 15.60. Cu ajutorul său, poţi aspira eficient chiar și în locurile mai puţin accesibile, cum ar fi zonele dintre piesele de mobilier sau spaţiile mai înguste din interiorul maşinii.

Pentru a te proteja împotriva alergiilor, în special dacă ai un animal de companie, poți alege un aspirator cu filtru pentru particulele fine sau poți achiziționa un set de filtre de schimb, lavabile.

Așa cum observi, aspiratoarele verticale îți oferă numeroase avantaje, cum ar fi puterea mare de aspirare, autonomia crescută, uşurinţa în utilizare şi eficienţă sporită, indiferent de natura suprafeţei aspirate.

Fiind uşor de manevrat, aspiratoarele verticale moderne, în special cele dotate cu tuburi flexibile, îți dau posibilitatea de a accesa zone care în altă situație ar fi dificil de curățat. Totodată, modelele versatile, care se pot folosi și ca aspiratoare de mână, sunt extrem de ușoare și pot fi utilizate pentru canapea, scari, perdele, draperiisau scaunele mașinii. Dacă optezi pentru un aspirator cu funcție de spălare simultană, ai la dispoziție un singur aparat pentru aspirarea și curățarea locuinței, fără efort sau timp pierdut.

Alege aspiratorul vertical care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, iar curățenia va decurge mult mai simplu și mai plăcut.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply