Decorez toată casa, dar cu măsură

0

Ligia Pascaru, Piatra Neamț, jud. Neamț
Dragii mei,
Noi în fiecare an așteptăm cu mare nerăbdare sărbătorile iernii și mai ales Crăciunul, care adună nenumărate familii împreună. Sunt acele zice cu o mireas,ă specifică, zile în care toți suntem mai fericiți.

decoratiuni de iarna
Foto: Ligia Pascaru
Toată lumea este mai bună, ruptă de rutina zilnică și mai aproape unii de alții. Dar se cade să ne amintim cu toții ce sărbătorim la Crăciun și să nu lăsăm să treacă sărbătorile fără a ne aminti de adevăratul motiv. Deși mulți îl sărbătoresc doar pe Moș Crăciun cu mâncare și altele, totuși în această zi, cu peste 2000 de ani în urmă în ieslea din Betleem s-a născut Mântuitorul nostru și Sărbătoarea de Crăciun nu ar trebui să treacă fără să ne amintim și să ne bucurăm de venirea în lume a Domnului nostru Iisus. În familia noastră, Crăciunul are o și mai mare valoare, deoarece în ajun de Crăciun, atât eu, cât și tatăl și nepoțelul nostru ne sărbătorim ziua de naștere și este încă un motiv de bucurie ce ne adună pe toți acasă.
Îmi place întotdeauna să mă pregătesc cu mult timp înainte pentru sărbători, să am timp să pun în aplicare tot ceea ce îmi trece prin cap, să pregătesc tot în cele mai mici detalii. Decorațiunile și alte lucruri de design le pregătesc chiar din timpul verii cât am timp, sau când am zile mai libere. Îmi place enorm să decorez și în viața de zi cu zi, nu doar la sărbători. Îmi plac mai multe stiluri, dar niciunul în totalitate, de aceea obișnuiesc să iau ce-i mai frumos din fiecare stil și, mai mult de atât, ce mă caracterizează. De aceea, în casa noastră când vei intra de exemplu într-una dintre băi vei spune că ești undeva în Toscana, în sufragerie te vei simți ca în zona Provence a Franței, în bucătărie vei crede că te afli într-un sat (cottage) de undeva din Anglia, Franța, la fel și în cea de-a doua baie, terasa pare de lângă mare și lista poate continua.
decoratiuni de iarna
Foto: Ligia Pascaru
Pe acest principiu ornez și de Crăciun, în bucătărie, de exemplu, anul ce a trecut am ornat în stil vintage, toate fiind lucrate manual: dintr-o panglică roșie și niște bucățele de fetru verzi și roșii am făcut inițial niște bentițe pentru micuța Agnes, dar pe care până la urmă le-am folosit pe post de bride la perdea; într-un borcan mai mare am pus niște crenguțe de brad, pe care le-am ornat cu decorațiuni făcute din coajă de portocale, am mai făcut un tablouaș tot în stil vintage care amintește de vremurile de demult.
În sufragerie am folosit ornamente care amintesc de vechea Franță, cu decoruri specifice: am ornat un brad numai în alb și auriu, iar dintr-un material de iută am decupat și am făcut o mică ghirlandă pe care am scris Noel, pe care am pus-o tot în brad; într-una dintre camere în care avem tapet vintage în nuanțe pastelate cu fetițe și băieței de demult am optat pentru un Crăciun mai fresh și am folosit doar decorațiuni naturale: mici brăduți naturali puși în vase cu pământ, am făcut într-un coș o decorațiune ca o oază verde din mușchi de pădure; în baia cottage am schimbat pozele celor trei tablouașe cu imagini ce amintesc de Crăciunul de demult; pe geamurile cu vedere la stradă am făcut niște fulgi cu ajutorul pistolului de lipit și pe o sfoară am atârnat conuri de brad tot pentru o tentă fresh și lista poate continua.
decoratiuni de iarna
Foto: Ligia Pascaru
Deși îmi place enorm să creez și să decorez, cred că toate trebuie făcute cu măsură, așa că în fiecare încăpere am folosit doar câteva ornamente pentru a ieși fiecare în valoare; poți să folosești cele mai frumoase decorațiuni, dar când sunt multe într-un loc își pierd din valoare și nu mai ies așa în evidență. Avem mereu o coroniță la ușa de la intrare, o păstrăm tot timpul anului, dar o schimbăm în funcție de eveniment și de anotimp. Cam pe 1-10 decembrie termin cu decoratul casei, după care ne liniștim puțin, ne ocupăm de curățenie, după care mai aproape de Sărbători încep să pregătesc foi pentru prăjituri, fursecuri pe care le păstrez în caserole închise, iar cu o zi-două înainte de Crăciun definitivez prăjiturile și pregătesc și celelalte feluri de mâncare. Vă mulțumesc că sunteți o frumoasă echipă și vă doresc să petreceți un Crăciun frumos alături de cei dragi! Cititorilor le doresc multă sănătate, să se bucure de o iarnă magică și să fie înconjurați la masa de Crăciun de toți cei dragi inimilor lor. Crăciun fericit!
Foto: Ligia Pascaru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply