Decorez casa toată ca în revistă

0
brad de sărbători
Foto: arhiva Practic Idei
Florica Crețu, loc. Găvănești, jud. Olt
Stimată redacție, Îmi place foarte mult să-mi decorez casa de sărbători cu multe ornamente, de aceea, în afară de cele făcute de mine, m-am inspirat și din revistele Practic Idei și am confecționat și eu.
În Practic Idei nr. 12/ 2003, doamna Daniela Stoica ne învăța cum se confecționează oameni de zăpadă din nuci și șosete. Am realizat și eu unii la fel, numai că le-am pus alte ornamente. În Practic Idei nr. 12/ 2005, doamna Raluca Brașoveanu ne arăta cum se confecțio-
nează brăduți, steluțe și inimioare. Brăduții i-am făcut albi și verzi, le-am pus nasturi verzi la cei albi, și albi la brăduții verzi. Inimioarele și steluțele le-am făcut roșii și le-am cusut nasturi verzi. În nr. 12/ 2005 și 2006 doamna Rafina Sandu ne-a arătat cum se confecționează co-ronițe simple din răchită și câteva ornamente. I-am urmat sfatul, doar că eu le-am pus crenguțe de brad și panglici făcute din foi de porumb și trandafiri tot din foi de porumb, mătase și măceșe. Aceste coronițe le-am pus la uși, pe masă, dar am și dăruit vecinilor care au fost încântați de ele. Din celelalte numere ale revistelor Practic Idei am învățat de la Monica Viericiu, din redacție, cum să facem ornamente din polistiren. Am făcut și eu brăduți, inimioare, steluțe. Am meșterit și panglici festive, cizmulițe și săculeți pentru cadouri. Am confecționat și Moși Crăciuni și oameni de zăpadă din tuburile rămase de la hârtie igienică și șervețele de bucătărie. Am îmbrăcat și 2 căni de ceai cu pânză roșie pe care am cusut cu ață albă steluțe. Am făcut și un îngeraș. Fața i-am desenat-o cu carioca, pe cap am pus beteală argintie, apoi cu ață albă am făcut steluțe mici. În nr. 12/ 2011 doamna Steluța Boanță ne-a arătat cum se fac țărăncuțe din foi de porumb. Am făcut și eu o țărăncuță așa. Pe cap i-am pus băs-măluță tot din foi de porumb, părul este din mătase de porumb. Îmbrăcămintea este din pânză. În mână i-am pus o crenguță de brad și 2-3 flori de crizantemă roz presată din toamnă. Am sprijinit-o de o statuetă. Anul acesta încerc să fac alta și să-i fac și îmbrăcămintea din foi de porumb. Dragi redactori, dragi prieteni ai revistelor Practic(e), vă urez numai bine, multe realizări pe care să ni le împărtășiți și inspirație! La mulți ani!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply