Decorează-ţi casa de sărbătoare

0

Decorează-ţi casa de sărbătoare și reuneşte-ţi familia pentru a petrece momentele magice ale acestui final de an. Haide să vedem cum împodobirea casei contribuie la starea de bine a tuturor.

Reuşita unui decor de poveste
Crăciunul este considerat ca o sărbătoare foarte încărcată din punct de vedere al simbolisticii, dar şi al elementelor decorative. Se fac numeroase greşeli în amenajarea locuinţelor, în primul rând pentru că zonele decorate sunt ornamentate pe bucăţi, fără a se ţine cont de unitatea stilistică sau cromatică a ambientului. Secretul unei amenajări reuşite de Crăciun constă în a alege toate podoabele în armonie cu spaţiul ce trebuie decorat.

Citește și Ajun de Crăciun – idei pentru decorul casei tale

Decor feeric cu elemente decorative naturale
Indiferent de momentul din an în care îţi decorezi casa, trebuie să îţi stabileşti câteva reguli de bază. În primul rând, alege o culoare dominantă. În acest caz s-a optat pentru alb, culoare ce te duce cu gândul la nămeţii de zăpadă de afară. Apoi alege culorile secundare. Pentru că mobilierul şi finisajele existente în ansamblul casei sunt într-o gamă de nuanţe şi texturi naturale, decoraţiunile de Crăciun au fost alese în aceeaşi gamă. Cu acest tip de amenajare nu dai greş niciodată.

Decoreaza-ti casa de sarbatoare detalii

Priveşte-ţi casa ca pe un decor scenografic
Decorul pe care îl imprimi casei este dat doar de câteva elemente esenţiale, pur decorative, ambientul putându-se schimba radical doar prin înlăturarea lor. Foloseşte doar decoraţiuni de bază, dar care au impact vizual semnificativ: pături pufoase, blăniţe, lumânări, veselă, toate albe în contrast cu texturi brute de lemn şi metal. Poţi realiza şi tu brăduţi decorativi din pânză de sac. Foloseşte un băţ de lemn pe care să prinzi vată sau vatelină pentru volum, apoi înfăşoară totul în benzi late din pânză de sac. Împachetează cadourile în hârtie de ambalaj cu textură manuală sau culoare de hârtie brută, pe care să le împodobeşti cu mici decoruri din plante uscate.

Îţi aduci aminte cum bunicii împodobeau bradul cu gheme din vată pentru a sugera zăpada? Acest lucru e din nou la modă. Îmbracă şi globurile în pânză de sac, decorul va fi unitar. La aranjarea mesei folosește şervete din pânză de sac, conuri de brad şi ghinde pentru a sugera o atmosferă hibernală.

Decoreaza-ti casa de sarbatoare 2

Citește și Casa și gradina de iarnă

Articol apărut în revista Casa și gradina

PROIECT DIY: Ana-Maria Ștefan
PRODUCȚIE: Mihaela Radu, Alina Borcea
TEXT: Mihaela Radu
FOTO: Bogdan Popescu
FASHION: Ana Nechita
MAKE-UP: Raluca Luca
MODELE: Mara Ilinca Popescu, Irina Satala, Cătălin Moisescu
LOCAŢIE: caiverzipepereti

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply