Decorează cu… varză

0

Monica Viericiu
În grădini florile sunt pe trecute, iar bruma pândește și ultimii boboci care s-au încumetat să apară. Dar nu tuturor le este frică de zilele cu temperaturi scăzute, de exemplu varza decorativă arată minunat până spre iarnă.
Varza decorativă, cu frunze roz sau gălbui, ce închipuie o floare parcă  rezistă foarte bine la frig. Când alte plante sunt afectate de brumă, varza pare că se simte tot mai bine în frunzele ei cu margine dantelată și se face tot mai frumoasă. Rezistă fără probleme până la -6 grade Celsius, iar culorile se intensifică odată cu scăderea temperaturii.
Semințele de varză decorativă se sădesc la locul definitiv de preferat (în aprilie), dar poți face și răsaduri (în spații protejate). Preferă un sol umed, bine drenat, cu conținut mare de substanțe nutritive. Are nevoie de spații însorite și poate fi crește de la 30 până la 70 de cm înălțime. Nu necesită multe îngrijiri, doar udat din când în când. Va face semințe abia în al doilea an de cultură. Dacă alegi să o cultivi în vase, ai grijă ca acestea să fie suficient de mare și să-i asiguri plantei un spațiu suficient de răcoros, fiindcă fără frig nu va arăta atât de bine precum suratele sale din grădină.
Succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply