Decorează cu autocolant

1

Monica Viericiu
Știai că poți folosi și cele mai mici bucățele de autocolant pentru decorarea unor suprafețe? Cu multă răbdare se aranjează și sub formă de mozaic.
Bucățelele de autocolant, dacă sunt prea mici și aplicate pe suprafețe neuniforme, s-ar putea să se dezlipească. Atenție, să le faci la mărimi uniforme și cu margini egale, ca să nu te chinui cu retușurile ulterior. Dacă îți rămân bucățele de autocolant, poți face și o ramă oglinzii din baie. Ideea este de reținut mai ales în cazul în care marginea acesteia este deteriorată din cauza umidității. Tai pătrățele și le lipești astfel încât să se suprapună un milimetru, fiindcă în timp autocolantul se strânge puțin și pot să apară spații între bucățele. Ca să aduci pătrățelele la același nivel, le retușezi cu un cuter, cu care tai drept pe orizontală sau verticală, după caz, apoi dezlipești elementele de prisos.
Mare atenție, nu aplica tehnica aceasta de retuș prin tăiere pe suprafețe moi, gen lemn sau plastic, pentru că rămân zgârieturi. Dacă faci un model mozaic din bucățele foarte mici, te avertizez că este nevoie de multă răbdare, din ce sunt mai mici elementele, din aceea se lucrează mai greu. Ca să scapi de migală, caută autocolant cu model mozaic din care să tai doar o fâșie și vei rezolva problema imediat. Același model este recomandat să-l aplici și pe alte obiecte, respectând principiile decorativismului: repetiție, alternanță, simetrie și efectul va fi garantat.

decoreaza cu autocolant
Foto: Monica Viericiu
Tot pe oglindă poți adăuga și alte elemente din același autocolant, în cazul de față este o inimă decupată din autocolant în care au fost lipite bucățele rămase de la ramă. La dulapurile solide, poți pune pe ușă cuiere (din comerț) care stau fix în partea de sus a acesteia, fără să mai fie nevoie de lipici. Pe interiorul ușii însă poți lipi și cuierașe mici pentru brățări sau unde să agăți un suport plat (făcut din carton) pentru cleme de păr. Îți doresc idei creative și succes la bricolat!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Suport pentru mărgele si cercei | Revista Practic idei

Leave A Reply