Decorațiuni utile și de preț

0

Carmen-Alina Miculaiciuc, loc. Repedea, jud. Maramureș
Dragă redacție, dragi prieteni practici,
De data aceasta vă prezint modul în care putem transforma unele obiecte, aparent fără valoare, în niște lucruri de preț și foarte utile.
Iată pașii pe care i-am urmat pentru a obține dintr-o carte veche o casetă de bijuterii: am deschis cartea și pe prima filă am desenat un dreptunghi, lăsând un chenar, pentru siguranță putem marca marginile cu bandă adezivă, apoi folosindu-ne de un cuter tăiem toate filele ca în fotografie. După aceea am dat un strat de aracet în interior și pe muchiile exterioare, iar după uscare am verificat rezultatul, în cazul în care caseta nu este întărită bine, se mai aplică un strat de aracet. Când caseta-carte este uscată complet, se decorează cu tehnica decoupage. Am grunduit cartea, am colorat-o cu vopsele acrilice, iar după uscare am decorat-o cu șervețel. Am decupat cu grijă motivul dorit, apoi l-am lipit cu adeziv de la mijloc spre exterior, a urmat lăcuirea și decorațiunea a fost gata. Mie îmi place nespus de mult rezultatul final, pot spune cu mândrie că am obținut o minunată casetă pentru bijuterii, suport pentru scrisori sau o cutie secretă pentru gândurile sau visele noastre.

 vas handmade
Foto: Carmen Alina Miculaiciuc
Tot din categoria „Nu am obiecte de aruncat!” face parte și vasul pentru mărunțișuri. Pe acesta l-am realizat prin tehnica papier-mache. Pe un balon umflat am lipit cu aracet bucăți de hârtie pe întreaga suprafață, două straturi, apoi, după uscare am mai aplicat un strat, ca să fie mai rigid, iar când a fost uscat complet, am decupat partea de sus și am decorat tot cu tehnica decoupage.
Un suport pentru creioane este un accesoriu util în orice locuință, mai ales pentru biroul copilului. Din tuburi de la hârtie igienică am realizat și eu unul. Am dat cu lipici rolele pe toată suprafața, apoi le-am îmbrăcat în hârtie, dar se poate să lipim și ață înfășurând-o de la un capăt la celălalt al rolei fără a o suprapune. După ce am decorat toate rolele, le-am lipit vertical pe un suport, iar în spațiul rămas am lipit tot felul de decorațiuni și gata. Mult succes la bricolat si numai bine!
Foto: Carmen-Alina Miculaiciuc

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply