Decorațiuni quilling pentru ajutorarea orfanilor

1
decoratiuni de hartie
Foto: Adina Necșa
Adina Necșa, loc. Oțelu-Roșu, jud. Caraș Severin
Dragi cititori, dragă redacție, În acest articol venim în ajutorul vostru cu ideile pe care noi, elevii, le-am pus în practică pentru a ajuta casa de copii din județul nostru în preajma sărbătorilor!
Ne-am gândit să folosim orele din timpul liber în ideea de a face ceva creativ, iar mai apoi să vindem obiectele pentru a strânge bani pentru copiii orfani. Așa zilele noastre au prins culoare. Desigur că nimic nu ar fi fost posibil fără profesoara de religie, doamna Simona Popa, care ne-a învățat o tehnică interesantă.  Așadar, tehnica se numește quilling – spiralarea hârtiei și din câteva forme de bază veți putea realiza diferite deco-rațiuni atât pentru iarnă (lumânări, îngerași, clopoței, brăduți) cât și pentru primăvară (flori, fluturași). La început totul părea extrem de dificil, deoarece rezultatul final ne făcea să ne gândim că este foarte complicat, însă după primele rulări ale hârtiei totul a mers ca pe roate, fiecare având fel și fel de idei creative.
Aveți nevoie de:
 informații de pe internet, pas cu pas, despre această tehnică sau  cărți anume
 hârtie colorată de diferite culori sau hârtie gata tăiată (se găsește pe internet)
 foarfecă
 cutter (opțional)
 scobitoare
 lipici solid (de preferat aracet).
După ce ați procurat ceea ce aveți nevoie, lăsați-vă ima-ginația să zboare. În imaginile alăturate veți putea observa mici detalii de bază, precum și realizările noastre. Până la Crăciun am realizat mai multe exemplare, pentru a avea cât mai multe obiecte la bazarul pe care l-am organizat. Dacă sunteți elevi, profesori sau pur și simplu oameni creativi și doriți să vă creați un decor unicat sau să ajutați precum noi, vă invităm să ne „furați” ideea! Puteți face bani! Vă doresc spor la treabă tuturor și mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Stampila decorativa | Revista Practic idei

Leave A Reply