Decorațiuni pentru casă și suflet

0

Niculina Udroiu , Pitești, jud. Argeș
Dragii mei,
Se apropie Paștele, sărbătoarea bucuriei și a reînvierii.

Niculina Udroiu
Îl așteptăm cu mare drag pregătindu-ne casa, sufletul și trupul pentru cea mai dragă sărbătoare a primăverii. În fiecare an  împodobesc casa cu simboluri ale primăverii realizate din tot felul de materiale și obiecte aparent inutile. Răspunzătoare pentru ideile noastre frumoase este revista Practic, care ne-a arătat cum să ne lăsăm liberă imaginația și să creăm cu mâinile atâtea lucruri drăguțe. Dăm viață astfel ornamentelor delicate, mici pete de culoare care au menirea de a înveseli atmosfera de sărbatoare și de a ne aduce primăvara în case. Le lucrez cu drag, cu gândul la anotimpul plin de viață și de bucurie așteptat cu nerăbdare.
Anul acesta am lucrat aplice pentru perete. Așezate strategic în colțuri care trebuie „înviorate” din punct de vedere coloristic, au menirea de a ne capta atenția și a ne aduce buna dispoziție după o zi încărcată. Dintr-un ghem mic de ață de croșetat de culoare violet, am lucrat o pălăriuță pe care am apretat-o, iar apoi am ornat-o cu floricele de hârtie și panglici. Poate fi așezată și pe o masă aranjată de sărbătoare, peste o față de masă într-o culoare contrastantă. Cu siguranță va atrage privirile și admirația invitaților.
A doua aplică este confec-ționată din trei cercuri de diametre diferite, care, cândva, au folosit drept garnituri pentru capace. Pe ele am împletit ață mai groasă, sub formă de raze strânse în centrul cercului. Pe marginea cercurilor am țesut panglica roșie iar în centru am prins flori de hârtie. Al treilea ornament este realizat dintr-un vechi gherghef decorat cu panglici galbene și ouă golite de conținut și învelite în hârtie colorată. Le-am așezat pe perete în așteptarea primăverii și a Sărbătorilor și ne aduc de pe acum soarele și buna dispoziție în casă.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply