Decorațiuni lucrate manual

0

Viorica Daniela Ababei, Vaslui
Stimată redacție,
De data aceasta vă povestesc despre mici obiecte decorative pe care le fac cu ajutorul mașinii de cusut și nu numai, inspirându-mă din reviste sau după ideile mele.
Citesc revistele din anul 2000. Am toată colecția Practic-Idei, Cărticica Practică și Practic în bucătărie, care sunt o sursă de inspirație în activitățile mele de zi cu zi (sunt casnică). Am învățat multe de la oamenii harnici care scriu la aceste reviste și pentru aceasta le mulțumesc.

decoratiuni textile
Foto: Viorica Daniela Ababei
Doamna Elena Hăbăsescu ne învață cum să facem frunze din material textil. Am încercat și eu, doar că am modificat modelul după o frunză luată din parc, pentru că avea un model mai frumos și mi-a ieșit. În preajma Paștelui am realizat iepurași din stofă, model preluat din revista Burda, care se pot agăța de perete.
Apoi am făcut fluturi decorativi din textile, tul, nasturi și mărgeluțe. Sunt un pic migăloși, dar merită efortul. Pe margini i-am dat cu lac de unghii incolor cu sclipici ca să nu se destrame, iar pe spate le-am cusut câte o agrafă mică să-i pot prinde unde vreau. Se pot folosi ca broșe sau ornamente prin casă, pe perdele, draperii sau înșirați pe un fir de iederă artificială cum am făcut eu.
Am încercat să fac și flori artificiale din rafie colorată și dopuri de plastic găurite pe lateral și mi-au ieșit. Buclele de rafie le-am tras prin găuri cu o croșetă nr. 4. Combinate cu frunzele din material și mici buburuze făcute tot de mine din pietre pictate cu lac de unghii, a ieșit o decorațiune frumoasă. Am pus flori din rafie pe afară, dar se decolorează de la soare și se fac urâte.
Mi-a plăcut foarte mult nr. 3/2014, unde au fost publicate multe modele de flori din fetru. Trandafiri știam să fac și eu, dar celelalte modele m-au impresionat. Din ultimul număr al revistei am și făcut flori din doze de bere. Vă trimit și fotografii să vedeți ce am realizat și îi felicit pe toți cei care scriu la revistele Practic și ne împărtășesc din experiența lor, care ne este chiar utilă în viața de zi cu zi, atât în casă, cât și în grădină. Aștept și alte idei utile. Vă doresc sănătate, spor la muncă și numai bine tuturor!
Foto: Viorica Daniela Ababei

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply