Decoraţiuni din natură

0

Lenuta Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provita de Sus, jud. Prahova
Dragii mei,
Este atât de simplu și durează atât de puţin să confecţionezi cu mâna ta câteva decoraţiuni, încât nu mă pot abţine să nu vi le împărtăşesc. Se știe că munca fizică relaxează cel mai bine psihicul, așa că o oră de lucru manual te poate ajuta să te concentrezi foarte bine la slujba ta. Ai deplină libertate de alegere a materialelor, dimensiunilor și culorilor din care urmează să faci flori artificiale. Reţine că ies mai frumoase dacă sunt simple, fără multe combinaţii de culori și texturi.
Să luăm un exemplu. Dacă mergi prin parc atunci când cei de la serviciile publice de întretinere a grădinilor toaletează copacii, ia cu tine câteva crengi cât mai lungi. Și de aici începe fantezia ta: mergi la magazinele destinate artiștilor și cumpără un spray auriu. Pulverizează din belșug peste crengută. În 20 de secunde vei obtine o ramură de aur, care nu se va deteriora foarte ușor, fiindcă vopseaua va „îngheta” forma crengii și a frunzelor.
Dacă vrei altceva, poti să iei niște hârtie creponată de la orice librărie și să înfășori o fâșie roz sau galbenă sau de orice culoare vrei tu pe tulpină până nu mai are nicio legătură cu realitatea. Apoi, cu o pensulă, colorează frunzele crengii cum vrei tu: cu dungi, albastre, negre. Poti să renunti la frunzele crengii și să lipești alte „frunze”. Eu am acasă o colectie impresionantă de bilute, nasturi îmbrăcati, mărgele și tot felul de jucării, pe care nu m-am îndurat să le arunc. Cu sigurantă și tu ai o cutie sau chiar un sac cu astfel de brizbrizuri. Ei, acum e momentul să faci ceva cu ele.
Nu-i nicio problemă dacă nu ai, pentru că poti culege din parc niște fructe de măceș sau trandafiri (bobitele roșii rămase după trecerea florilor). Ca să eviti să se strângă atunci când se ofilesc, în momentul în care le culegi, usucă-le fortat, în cuptor, cam 10 minute. În felul acesta nici nu-și vor pierde culoarea. Sau poti cumpăra de la magazinele de decoratiuni bete colorate din bambus, pe care să lipești tu floricele mici, cu 5-6 petale, decupate din hârtie sau pânză apretată (foarte bine mi-au ieșit din etamină, pe care nu a mai fost nevoie s-o mai apretez).
Pentru că eu am dorit să fiu cu adevărat suprinzătoare, în loc de flori, am lipit cocoloașe de hârtie albe, colorate. Altă metodă pe care am folosit-o și care mi-a fost la îndemână a fost să lipesc bobite albe din polistiren pe care le-am colorat cu un marker, după ce le-am lipit. Tot ce am realizat am pus în vaze mari, de ceramică sau în diverse împletituri. Cu aceste „flori” mi-am decorat casa și vreau să vă spun că arată minunat. Pret minim, satisfactie maximă!
Puteti încerca și voi în timpul liber să confectionati flori decorative. Cu putină imaginatie puteti realiza cu propriile mâini ceva frumos, atrăgător, care să vă bucure ochii și sufletul. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply