Decorarea sufrageriei: sfaturi și idei pentru un living de vis

1

Dacă te-ai plictisit de designul vechi din living, probabil că este timpul să faci câteva schimbări. Nu este nevoie să începi de la zero, ci doar să-ți pui imaginația la treabă și să încerci câteva soluții creative pentru redecorarea sufrageriei tale.

decor sufragerie

Mai jos, îți propunem doar câteva idei inedite, pentru a te putea inspira și pentru a adapta recomandările la propria ta locuință.

Iată cum îți poți redecora sufrageria simplu și ușor!

1. Oferă-i un plus de personalitate

Cel mai rapid mod de a-i da livingului un suflu nou este să-i oferi mai multă atitudine și personalitate.

Poți face asta cu un autocolant pentru perete, care este foarte ușor de lipit oriunde și care va face diferența. Poți alege un desen grafic unic sau chiar un citat preferat, dacă vrei să te simți confortabil și să ai un memento constant să te bucuri de viață.

Totodată, poți decora livingul cu câteva fotografii de familie. Înrămează poze din vacanțe sau de la evenimente speciale și pune-le pe perete sau pe rafturi.

 2. Profită de ce ai deja în living

Este posibil ca livingul tău deja să conțină câteva elemente interesante în jurul căreia poți crea o poveste.

Poate deții un fotoliu Art Nouveau, o masa deosebită, o canapea cu imprimeu colorat sau câteva tablouri abstracte. Găsește acel element inedit și pune-l mai mult în valoare, mutându-i locul sau reducând obiectele din jurul lui.

Extra pont: Simpla înlăturare a mobilierului inutil sau a decorațiunilor vechi va transforma încăperea într-una mult mai fresh, spațioasă și luminoasă.

3. Alege un stil anume și o paletă de culori

Dacă livingul tău conține mobilier din lemn, o masă din sticlă și decorațiuni din fier forjat, este evident de ce simți nevoia să redecorezi. Pentru a avea o sufragerie primitoare și plăcută ca aspect, este necesar să creezi o coerență stilistică.

Alege un singur design și încearcă să incluzi doar elemente potrivite. Poți opta pentru un living minimalist, vintage, elegant, modern sau chiar excentric, în funcție de preferințele tale și ale celor dragi care locuiesc alături de tine.

De asemenea, este important să alegi o gamă armonioasă de culori. Selectează câteva tonuri neutre, precum bej, crem sau gri, apoi adaugă una sau două culori de contrast.

Pentru un efect calmant, alege nuanțe de albastru, iar pentru energie pozitivă, optează pentru galben sau oranj.

4. Înlocuiește mocheta cu un covor nou

Pardoseala joacă un rol la fel de important ca mobilierul. Dacă ai o mochetă neutră sau închisă la culoare, este momentul să renunți la ea.

Cumpără un covor modern și vei vedea cum tot livingul capătă alt aspect. Alege covorul cu grijă, căci unul prea mic va face camera să arate dezorganizat, iar unul prea mare poate crea o senzație de înghesuială.

Poți achiziționa un covor chilim, pentru un living minimalist, sau un covor într-o nuanță specială, dacă restul sufrageriei este neutru.

5. Schimbă toate decorațiunile

Pentru un suflu nou, nu trebuie să înlocuiești toată mobila. Este de ajuns să renunți la decorațiunile vechi și demodate, pe care să le înlocuiești cu ceva mai actual.

Scapă de statuetele masive, suvenirurile kitsch din excursii, suporturile pentru bețișoare parfumate și orice obiect de care te-ai plictisit.

Optează pentru piese de artă abstracte, cum ar fi tablourile minimaliste, cu forme geometrice, și adaugă câteva decorațiuni simple, dar de efect. Cu cât încarci mai puțin spațiul, cu atât acesta va arată mai modern și mai stilat.

Dacă vrei, mai degrabă, o sufragerie colorată și hippie, cumpără câteva lumânări parfumate, pernuțe colorate și un set de draperii cu imprimeu floral.

Oricum ai decide să renovezi, ține cont de dimensiunile livingului și nu supraîncărca niciodată locul. Înainte să cumperi noi piese de mobilier și decor, proiectează și fă calcule, pentru a te asigura că totul va arăta bine împreună.

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply