Decor pentru orice sezon

0

Petrea Chiru, Galați
Stimați Practic(i),
Revin cu obiecte (aranjamente) decorative care creează o anumită ambianță locuinței în funcție de sezon. Iată trei dintre acestea, care sugerează o toamnă.
Eu mă ocup de partea „tehnică” (de confecționat suportul), iar soția de cea „artistică” (de procurat și poziționat elementele decorative pe suport). Primul aranjament are ca suport un cerc cu diametrul de 25 cm, pe care este fixată o plasă. Cercul poate fi din orice material (metal, plastic, lemn) și orice dimensiuni rezonabile. Al meu este din lemn de bambus provenit de la marginea de sus a unui coșuleț de fructe deteriorat. Și forma acestui suport poate fi diferită (pătrat, hexagon etc.). Plasa poate fi și ea procurată ușor. De la buchetele de flori, de la cea care se pune pe polistiren etc. Aceasta trebuie întinsă bine și fixată cu un fir de ață mai groasă, cu rafie sau sfoară subțire pe cadrul ales. Se fixează ușor, după care se îndepărtează cu un foarfece tot ce se află în afara cadrului. Restul depinde de imaginație.
În ochiurile plasei se prind diverse părți ale unor plante care să sugereze sezonul pe care dorim să-l reprezinte „tabloul”. Pentru toamnă sunt reprezentative frunzele ruginii de diferite forme (viță de Canada, arțar), flori crizantemă, conuri de hamei, imortele etc. Folosind același suport, putem schimba elementele decorative care să sugereze un alt sezon. Pentru iarnă pot fi folosite fructe de cununiță (Spirea – bobițe albe), de salbă moale (Evonymus – roșii portocalii), vâsc (frunze și fructe). O plimbare în parc sau pădure vă oferă material din belșug pentru orice sezon.
Al doilea „tablou” are ca suport un disc care și el poate avea diferite proveniențe și dimensiuni. Cel de față are diametrul de 18 cm și este fundul aceluiași coșuleț de fructe din pai de orez și fâșii de bambus dispuse radiar. Coșulețul a fost procurat din comerț, l-am folosit o vreme, iar când s-a deteriorat l-am folosit ca suport.
Al treilea aranjament are ca suport un ciot (bucată de trunchi cu scorbură în mijloc), păstrat de la tăiatul lemnelor. Ciotul, acoperit de scoarță, are 14 cm înălțime și 10 cm diametru, iar la bază un rest de ramură. Pe spate l-am teșit puțin pentru a avea stabilitate pe zid. Am acoperit partea de jos a golului din interior, am dat scoarța cu lac de mobilă, iar în gura de sus am fixat plante specifice sezonului. Toate ornamentele au câte o urechiuță discretă pentru prins pe perete. Pot fi făcute aranjamente și pe rondele de trunchi. Succes și numai bine tuturor!
Foto: Petrea Chiru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply