De sărbători folosesc în casă decorațiuni făcute de mine

0
Petrea Chiru
Petrea Chiru, Brăila
Dragi prieteni,
Pentru că la sfârşitul lui decembrie ne bucurăm de sărbătorile Naşterii Domnului, dar şi de întâmpinarea Noului An, vă propun decorațiuni cu care puteți completa atmosfera plăcută prilejuită de aceste sărbători aşteptate cu bucurie şi speranțe.
Folosiți o mare parte din materialele anului trecut (suporturi, conuri, lumânări ornamentale). În felul acesta faceți economii și nu mai e nevoie să pierdeți timpul căutând prin oraș decorațiuni potrivite ca stil și culoare casei voastre. Vă prezint ce decorațiuni am realizat noi pentru acest an, folosind diverse materiale și resurse care stăteau prin casă.
1. Un pahar cu picior (cupă) cu stabilitate bună se umple cu pământ umed până la 1 cm de marginea de sus. Aici se prind crenguțe de brad, vâsc sau flori nemuritoare şi o lumânare ornamentală. Pe marginea cupei se fixează cu puncte de sprijin discrete (scobitori) două şiruri de mărgele colorate diferit care îmbracă paharul până la baza piciorului. Atenție! Asigurați-vă că în cazul în care aprindeți lumânarea, aranjamentul să nu se aprindă.
2. O ulcică plină cu pământ devine suport pentru o creangă de brad, un glob frumos, un clopoțel şi un con de molid vopsit argintiu. Sfat! Folosiți brad (nu molid), căci rezistă mult mai mult.  Bradul are pe spatele frunzelor aciculare 2 dungi argintii, molidul nu.
3. Pe o farfurie specială pentru sărbători, aşezați o rondelă de lemn sau carton gros rezistent cu diametrul de 10-15 cm. Pe acestea fixați cu adeziv conuri aurii alternând cu globuri şi crenguțe de brad. În mijloc fixați, de asemenea solid, o lumânare ornamentală care să se ridice deasupra crenguțelor.
4. O decorațiune de perete se realizează dintr-un disc de carton, placaj ori lemn cu diametrul de 20-25 cm pe care se fixează cu adeziv mai multe conuri argintii. Printre ele se prind crenguțe de brad care să acopere suportul. În partea de sus a decorațiunii se fixează 2-3 crenguțe mai mari. În mijloc se pune o fundiță, iar în laterale lăsați să atârne panglici de rafie colorată spiralată.
Montarea în perete se face printr-o urechiuşă din sârmă pusă în partea superioară a suportului. Succes şi sărbători fericite!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply