De ce ar trebui să alegi țigla metalică pentru acoperiş

0

Acoperişurile cu ţiglă metalică oferă mai multe avantaje, printre care durata de viaţă mai lungă şi rezistenţa în faţa condiţiilor meteo dure. Totodată, acestea sunt recomandate pentru protejarea locuinţelor de incendii. Disponibilă în stiluri şi culori diferite, țigla metalică pentru acoperiș poate satisface chiar şi cele mai exigente aşteptări calitative sau estetice.

Avantajele acoperişurilor din ţiglă metalică

Acoperişurile din ţiglă metalică au costuri mai mari decât celelalte acoperişuri, dar o durată de viaţă cu multă mai lungă. Faptul că nu necesită înlocuire timp de peste 60 de ani, le face alegerea ideală.

Un alt mare avantaj al ţiglei metalice este garanţia de până la 50 de ani, faţă de maxim 20 de ani în cazul materialelor tradiţionale pentru acoperiş.

Acoperişurile din ţiglă metalică oferă izolaţie foarte bună şi sunt cu mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât celelalte acoperişuri. Astfel, acestea contribuie la reducerea facturilor de energie sau de căldură.

Țiigla metalică pentru acoperiș este disponibilă într-o mare varietate de stiluri, finisaje şi culori şi poate imita foarte bine alte materiale de acoperiş, precum ardezia, şindrila bituminoasă sau ţigla ceramică. Acest lucru oferă cumpărătorilor posibilitatea de a găsi modelul care să le satisfacă toate cerinţele.

Eficiența energetică

Din dorinţa de a reduce cât mai mult facturile, tot mai mulţi proprietari sau constructori caută materiale eficiente din punct de vedere energetic atunci când fac renovări sau construiesc case noi. Acoperişurile cu ţiglă metalică sunt eficiente din punct de vedere energetic şi pot contribui la reducerea cu până la 40% a facturilor de energie, în funcţie de climă şi regiunea geografică. Totodată, acestea sunt reciclabile şi nu au impact negativ asupra mediului.

În concluzie, țigla metalică pentru acoperiş este un material de construcţie ecologic şi eficient energetic care nu necesită întreţinere și care este foarte estetic, fiind disponibil în stiluri, forme şi culori variate.

Ţigla metalică pentru acoperiş versus materialele tradiţionale

Acoperişurile sunt esenţiale pentru protejarea locuinţei de intemperii şi alţi factori. De aceea, materialele din care acestea sunt realizate trebuie să reziste condiţiilor climatice extreme, de la cele caniculare până la cele cu umiditate excesivă, vânt şi ploaie. Comparând caracteristicile acoperişurilor cu ţiglă metalice cu cele ale acoperişurilor din materiale tradiţionale, vom descoperi motivele care le recomandă ca fiind mai eficiente şi mai bune:

  • Alegerea unui material durabil şi rezistent, cum ar fi cupru, aluminiu sau alte metale, care să facă faţă tuturor condiţiilor meteo este soluţia ideală pentru acoperişuri.
  • Apelând la țigla metalică pentru acoperiş, care este durabilă şi rezistetă, proprietarii nu trebuie să îşi mai facă griji pentru o lungă perioadă de timp în legătură cu întreţinerea, aşa cum se întâmplă în cazul acoperişurilor tradiţionale.
  • Acoperişurile cu ţiglă metalică sunt durabile, flexibile, rezistente la foc şi intemperii şi se pot integra în orice stil, fiind mult mai versatile şi mai avantajoase decât cele din materiale clasice.
  • Instalarea ţiglei metalice pentru acoperiş se realizează mult mai uşor, manopera fiind mai puţin costisitoare decât în cazul materialelor tradiţionale pentru acoperiş.
  • Acoperişurile cu ţiglă metalică nu prezintă riscul de putrezire, fisurare sau deformare, aşa cum se întâmplă cu materialele tradiţionale pentru acoperiş.
  • Țigla metalică pentru acoperiş este realizată din materiale reciclate, deci este ecologică şi nu are impact asupra mediului la fel de mare ca materialele tradiţionale.
  • Țigla metalică pentru acoperiş este disponibilă în variante diverse, putând fi realizată din cupru, aluminiu, oţel zincat, inox sau alte metale – fiecare cu un alt aspect şi cu caracteristici fierite. Astfel, acoperişurile cu ţiglă metalică sunt mult mai versatile decât cele tradiţionale.
  • Majoritatea producătorilor de țiglă metalică pentru acoperiş acordă garanţii de până la 50 de ani şi chiar mai mult, faţă de materialele tradiţionale a căror garanţie este de maxim 20 de ani.
  • Datorită faptului că reflectă aproximativ 70% din razele UV ale soarelui, acoperişurile cu ţiglă metalică contribuie la economisirea energiei cu mult mai eficient decât acoperişurile din materiale tradiţionale.

O investiţie inteligentă şi de durată

Acoperişurile cu ţiglă metalică oferă, pe lângă rezistenţă şi eficienţă energetică, stil, calitate şi versatilitate. Acestea îmbunătățesc foarte mult aspectul imobilelor, crescându-le valoarea şi fac faţă mult mai bine la factori externi care le pot afecta negativ, cum sunt focul, grindina, vânturile puternice şi cutremurele. De aceea, acoperişurile cu ţiglă metalică sunt în prezent o investiţie inteligentă şi de durată.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply