De câte ori intru în baie îmi vine să zâmbesc

0

De multă vreme citesc revista Practic-Idei și mă întrebam: „Oare eu când voi avea ceva cu care să mă mândresc la revistă?“ Dar iată a venit și vremea mea, căci am renovat baia și balconul mare.
Acum câțiva ani,  în perioada concediului eu și mama am fost cu locuința în „șantier“. Am avut planuri mărețe: să renovăm baia și baconul cel mare. În capul meu totul a fost foarte simplu și foarte „curat“. Pentru început am schimbat ușile și geamurile atât la baie cât și la balcon. Mai apoi am chemat un meșter să calculeze cât, cum și de ce avem nevoie. După toate calculele făcute, cu hârtia în mână, eu și mama am mers la cumpărături. Am luat de toate pentru toți. Am fost foarte bucuroasă că am găsit faianța și gresia ideală pentru baie. Nu la fel de bucuros a fost și meșterul. Cred că vă dați seama de ce din pozele pe care vi le trimit, căci a avut mai mult de lucru decât preconizase, fiind de făcut tot felul de tăieturi pentru a combina culorile. După ce am terminat cu tot „șantierul“, mi-am dat seama că nu a fost așa de simplu precum am crezut la început.
Cine are gânduri de renovare, mai bine analizează de două ori situația înainte de a începe lucrările.  Bine că am finalizat toată renovarea fără peripeții. Mă bucur pentru ce am realizat, atât în baie cât și în balcon. Baia a ieșit exact așa cum mi-am dorit. Eu o numesc „baia veselă“ pentru că ori de câte ori intru în această cameră îmi vine pur și simplu să zâmbesc.

baie colorată
Foto: arhiva personală
Fiindcă pentru faianță am ales plăci mari, de mai multe culori, mobilierul trebuia să fie unul mai simplu, așa că am optat pentru unul alb, la fel ca în cazul obiectelor sanitare. În ce privește accesoriile necesare în baie, gen suport de hârtie, de săpun, cuier și etajeră, ne-am orientat spre un set mai discret, alb cu inox. Doar oglinda este mai aparte și am ales-o pe aceasta cu ramă neagră ca să echilibrăm cromatic decorul destul de îndrăzneț.
Balconul a ieșit „á la Steaua“, chiar dacă nu sunt microbistă, mi-au plăcut culorile și combinația de roșu cu albastru. Acum gata aranjat, balconul este o miniseră de flori.
Sper ca umila „baie veselă“ și balconul „ á la Steaua“ să le placă și altora.
Vă doresc spor la renovat și închei aici, nu înainte de a vă îndemna să aveți curaj în ce privește alegerea culorilor pentru locuința voastră. Dați frâu liber imaginației; combinate cu gust, culorile vă vor face viața mai plăcută.
Marta Julieta Vărguța, Arad

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply