Datorită unui articol, băieții au avut costume de carnaval

1
costume serbare
Foto: Lidia Pobirci
Lidia Magdalena Pobirci, Târgu Jiu, jud. Gorj
Bun găsit, prieteni dragi,
De data acesta vă împărtășesc cum am economisit o sumă frumușică de bani încurajată de articolul doamnei Aurora Luchian din nr. 2/2010, pag. 33.
La o ședință cu părinții, învățătoarea lui Alex­­andru (băiatul meu cel mare) ne-a anunțat că la sfârșitul anului școlar va organiza un carnaval, copiii urmând să își aleagă personajele preferate, iar părinții să achiziționeze costumele. La carnaval a participat și băiețelul cel mic, Tiberiu (6 ani), cu acordul doamnei învățătoare. Băieții mei și-au ales să fie unul pirat și celălalt Zorro. În oraș nu am găsit costumele dorite de băieți, iar pe internet, ce le-a plăcut lor ar fi costat 250 lei.
Din dorința de a mă implica mai mult în realizarea costumelor, după citirea scrisorii doamnei Luchian, am comandat doar vesta, pălăria și accesoriile pentru pirat, iar de restul m-am ocupat eu. Am cumpărat 2 m de saten negru (10 lei), 2 m de șnur (1 leu) și o pălărie din plastic rezistent (3 lei). Din saten am făcut pentru „piratul Alex“ o pereche de pantaloni (după tiparul altor pantaloni), iar pentru „Tibi-Zorro“ am făcut pelerina, masca și am „îmbrăcat“ pălăria din plastic pentru că era portocalie. La pelerină nu am avut măsuri anume, am pus materialul pe „manechinul Tibi“ și am tăiat cam cât am considerat. Pentru că nu am mașină de cusut, ca să nu se deșire, marginile pelerinei le-am ars cu grijă cu bricheta. În partea de sus am încrețit, am însăilat șnurul și am cusut pentru a putea fi legată mantia pe umeri.
Cel mai mult am muncit la masca lui Zorro. Între două bucăți de material am pus un carton moale și am decupat cu grijă orificiile pentru ochi. Am cusut, am pus și un elastic și apoi la mască, la pălărie și pelerină am făcut litera Z (de la Zorro) cu un fel de lipici cu sclipici. Sunt tare mândră de lucrușoarele pe care le-am făcut și pentru că a mai rămas saten am confecționat și pentru Alexandru o pelerină.
Pentru ce am lucrat eu: pantalonii de pirat, pălăria, masca și două pelerine (gen Zorro) am cheltuit doar 14 lei și nimeni nu a observat că sunt lucrate de mână, nu la mașină; ba chiar am fost privită cu neîncredere că prea arătau bine, dar când am dat explicațiile necesare am fost felicitată pentru munca mea. Toate cele bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Costum de serbare | Revista Practic idei

Leave A Reply